Kraus vystřílel Votrokům tři body

Ve 27. kole druhé fotbalové ligy přivítal Hradec Králové poslední celek tabulky Prachatice. Zatímco Východočechům už prakticky o nic nejde, Prachatice bojují o holé přežití. Podle toho to na trávníku zpočátku také vypadalo.
Úvod patřil snaživým hostům. Za prvních deset minut si vypracovali tři příležitosti, ale ani jednu z nich nelze hodnotit jako vážnou. I tak měli více ze hry a Hradec se dostával ke slovu velmi pomalu. Ve 12. minutě sice po kombinaci Karnaye a Semeráka mířil Černý těsně nad, ale to bylo na dlouhou dobu všechno. Z ospalého nedělního podvečera tak vytrhla čtyři stovky diváků až 37. minuta. Hradecký Kraus si ve velkém vápně pohrál s několika hostujícími obránci a pohotovou střelou k tyči překvapil i brankáře - Hradec vedl 1:0. Za tohoto stavu odcházely oba týmy do kabin.
Druhý poločas začal podstatně svižněji než první půle. Už v 52. minutě dostal opět Kraus do běhu přihrávku přes půl hřiště, zkušeně si "povodil" zadáky Prachatic a z těžkého úhlu znovu skóroval - 2:0. Od té chvíle byl na hřišti vidět převážně domácí celek, šancí však bylo poskrovnu. V 61. minutě vyslal Jůn kolmicí do vápna Karnaye, tomu ale k úspěšnému zakončení chyběly centimetry. Pět minut před koncem pak opět Karnay přihrál rozběhnutému Semerákovi, jeho příležitost však hráči Prachatic na poslední chvíli překazili. Také hosté mohli v závěru skórovat, ale po rozehraném rohovém kopu Ottmar v hradecké brance zázračně vyrazil hlavičku do horního růžku branky. Utkání Hradec Králové - Prachatice tak skončilo zaslouženým vítězstvím domácích 2:0.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme