Královéhradecký Majáles potrvá čtyři dny


Letošní majálesové oslavy jsou významné a pestrá nabídka pro obyvatele Hradce Králové je o den delší než v roce loňském. Program nabízí doprovodné akce a velký open-air festival, který se uskuteční ve čtvrtek 3. května. Studentský Majáles putuje celkem po deseti městech České republiky.
Širší program oslav připravili studenti všech hradeckých fakult. Jak uvádí tisková zpráva, oslavy ve městě proběhnou pod záštitou rektorky Univerzity Hradec Králové Jaroslavy Mikulecké. Vše vypuklo poslední dubnový den pálením čarodějnic. Nejen na studenty, ale i širokou veřejnost čeká řada zajímavých akcí. Z nich lze uvést například divadelní představení DS Jesličky, rockové koncerty, beseda s pardubickou jednotkou Amnesty International, noční promítání filmu „Cesta Samuraje“ v kině Centrál a představení „Guliverovy cesty“ v podání divadla Teatro Truhla. Tradiční oslavy zakončí maškarní průvod městem za doprovodu Tam Tam Orchestry, Dobré čajovny a mažoretek TŠ Krok. Majáles vyvrcholí open-air koncerty v Šimkových sadech, kde zahrají přední české kapely – Kryštof, Mig 21, Vypsaná fixa, Wohnout, Skyline, Sto zvířat a Lety mimo.
Historická tradice Majálesů je dlouhodobá a datuje se mnoho let zpátky. V dějinách měly význam sociální a politický. V současném pojetí vyjadřují oslavu krás studentského života a prezentují dovednosti studentů . Premiérový loňský Majáles v Hradci byl úspěšný a hlavní program navštívilo asi sedm tisíc lidí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme