Královéhradecký kraj získá významné nemovitosti


Do konce letošního roku by se mělo kraji podařit získat do svého majetku budovu úřadu práce v ulici Na Okrouhlíku a areál bývalé interní a kožní kliniky na Pospíšilově třídě v Hradci Králové. Za tyto objekty kraj převede státu současné sídlo Krajského úřadu Královéhradeckého kraje ve Wonkově ulici, ze kterého se stane úřad práce.
Krajští radní již s tímto návrhem souhlasili, uvedl Hradecký deník. O konečném převodu bude rozhodovat královéhradecké pracoviště Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Směnu umožní přestěhování krajského úřadu ve Wonkově ulici do RegioCentra Nový pivovar, které bude dostavěno v druhé polovině tohoto roku.
Bývalá klinika na Pospíšilově třídě je dosud prázdná. Měla by začít sloužit lidem jako léčebna dlouhodobě nemocných. „Podle odborníků je budova v dobrém stavu a její úprava na léčebnu by neměla být drahá,“ uvedl královéhradecký hejtman Pavel Bradík. Pokud nedojde ke komplikacím s převodem, plánuje se zřízení až padesáti lůžek. Kraj chce začít realizovat přeměnu prostor bývalé kliniky co nejdříve, ještě než získá budovu oficiálně.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme