Královéhradecký kraj svou vlastní kancelář v Bruselu zatím zřizovat nehodlá

Krajští radní nepočítají se zavedením kanceláře v sídle Evropské unie. Zázemí v Bruselu si například pochvalují zástupci Středočeského kraje, kde kancelář úspěšně funguje. Podle Krajského úřadu v Hradci Králové se však jedná o zbytečnou investici. Nesouhlasných důvodů je však mnohem více.
Kromě finanční stránky, která by znamenala náklady spojené s novým zaměstnancem je podle hejtmana Pavla Bradíka především zbytečné , aby každý kraj měl svého zástupce. "Česká republika je příliš malý stát a zastoupení by tedy mělo být jednotné. Uvádět Evropu do očekávání, že u nás vznikne čtrnáct krajů, které si budou dělat samostatně zahraniční politiku by nebylo správné," uvedl v této souvislosti Bradík. Ten také navrhuje, aby se jednotliví krajští zástupci střídali v jedné kanceláři. V současné době využívají krajští radní pražské nabídky. Akce pořádané Královéhradeckým krajem v Bruselu se konají v Pražském domě, dodává Bradík. Hradečtí krajští zástupci se tak kloní k názoru Ministerstva pro místní rozvoj, které je k podobným záměrům skeptické a varuje před přílišnými náklady.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme