Královéhradecký kraj se drží na špici v počtu příjezdu turistů

Královéhradecký kraj se v oblasti cestovního ruchu drží na předních příčkách v rámci celé České republiky. Vyplývá s údajů za první pololetí letošního roku, které zveřejnil Český statistický úřad. Do Královéhradeckého kraje přijelo hned do lokalitě hlavní město Praha nejvíce turistů z tuzemska i zahraničí. Nejvíce navštěvovaným místem kraje jsou jednoznačně hory, a pak samotné město Hradec Králové.
Podle výsledků statistik stále roste obliba ČR jako turistické destinace i u zahraničních turistů, kdy byl za první pololetí zaznamenán výrazný nárůst.  "Královéhradecký kraj disponuje největší ubytovací kapacitou v rámci České republiky. Nachází se zde 1 048 zařízení, což představuje 12,7 procenta všech ubytovacích kapacit v České republice. Máme v regionu hory, a to je velká přednost," řekl Helmut Dohnálek, náměstek hejtmana Královéhradeckého kraje zodpovědný na oblast regionálního rozvoje, územního plánování, stavebního řádu a cestovního ruchu. Výsledky statistik ukazují, že hory jsou na tom velmi dobře v zimní období. Čeští turisté loni v zimě na české hory jezdili totiž daleko více. V prvním čtvrtletí, kdy se odehrává hlavní část zimní lyžařské sezóny byl zaznamenán meziroční růst o 11 procent oproti stejnému období předchozího roku. Větší poptávka po zimní dovolené na českých horách se dá očekávat i v letošním roce, ale lze očekávat mírné tempo růstu. Růst zájmu o realizaci dovolené na českých horách je dán stále zvyšující se kvalitou a šířkou nabízených služeb, a dostupností českých hor. Velkou roli v tomto směru hraje i cenová politika ovlivněná zachováním snížené sazby na ubytovací služby. Celkový růst cestovního ruchu se očekává podle statistiků ve výši asi 5 - 7 procent. Představitelé krajů připouštějí, že do oblasti cestovního ruchu investují ne příliš velké finanční prostředky, a to hlavně na propagaci.
Nejméně turistů v rámci České republiky jezdí do Pardubického kraje, který se ve statistikách dlouhodobě drží na posledních příčkách. Špatně je na tom i Ústecký kraj a Vysočina.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
21.9.2005 14:06
Beach (neregistrovaný)
Hip hop kemp +5000 cizincu.....

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme