Královéhradecká radnice připravuje třetí vlnu bytové privatizace

"Seznam bytů a domů zařazených do třetí vlny privatizace byl schválen," uvedl náměstek primátora Otakar Divíšek. Vyřazeny byly ovšem objekty, vázané na státní dotaci, dále domy v památkové zóně v historické části města. Privatizovat radnice nehodlá také domy s lukrativními nebytovými prostory.
Do seznamu jsou naopak zařazeny panelové domy velkých sídlištˇ. Jedná se například o lokalitu Slezského Předměstí a panelové domy Na Plachtě. Lidé při odkupu bytu zaplatí více, než tomu bylo v předešlých letech. A to "čtyřnásobek ceny z druhé vlny. Minimálně však kupec zaplatí čtyři tisíce korun za jeden metr čtvereční," doplnil v této souvislosti Divíšek. Radnice umožní zájemcům o byt, platit formou hypotečních úvěrů. Novinkou je také ten fakt, že privatizovat se nebude individuálně, ale pouze po celých popisných číslech. První nabídky k prodeji hodlá město přijmout už v prosinci letošního roku.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme