Krajští zastupitelé se obdarovali notebooky a mobily

Zastupitelé Královéhradeckého kraje si dali na rozloučenou hezký dárek. Každý z nich obdrží jako pozornost od krajského úřadu notebook, který v uplynulých letech používal ke své práci. Zhruba třetina z nich navíc dostane ještě použitý služební mobilní telefon. Píše o tom dnešní MF Dnes.
Darování notebooků schválila krajská rada počátkem léta. Podle hejtmana Pavla Bradíka (ODS) není na tomto kroku nic neobvyklého. "Je to dárek zastupitelům za jejich čtyřletou práci," řekl Bradík s tím, že záleží na každém zastupiteli, jak s notebookem naloží. Pořizovací cena jednoho přenosného počítače byla pod hranicí 40 tisíc korun, zůstatková hodnota byla stanovena na 15 tisíc korun za jeden přístroj. Zůstatková hodnota sedmnácti mobilů byla odhadnuta na 2600 korun. Odstupující zastupitelé tak přijdou krajský rozpočet přibližně na 700 tisíc korun.
Zastupitelé, kteří vzejdou z nadcházejících voleb, pravděpodobně dostanou počítače nové. „Zda a jakou techniku dostanou, určí až nové zastupitelstvo,“ uvedla pro MF Dnes tisková mluvčí krajského úřadu Ludmila Hovorková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme