Krajští úředníci jsou v suchu, do pivovaru už nezatéká

Po dvou letech opouštějí dlažbu nádvoří hradeckého Regiocentra Nový pivovar v sídle Královéhradeckého kraje stavbaři. Přestože budova bývalého hradeckého pivovaru nedávno prošla zásadní nákladnou rekonstrukcí, do garáží i některých kanceláří krajských úředníků zatékalo vadnou izolací pod povrchem nádvoří. To se díky právě skončené opravě podařilo odstranit.

„Vloni stavební společnost, která hradecký pivovar rekonstruovala, provedla opravy první větší části pivovarského nádvoří. Tyto práce skutečně závady odstranily a touto částí nádvoří do budov již nezatéká. Stejný postup proběhl během letošního léta na druhé části nádvoří. Všechny práce hradí stavební firma v rámci záruky na dílo, takže kraj tyto dodatečné práce pochopitelně nic nestály,“ uvedl náměstek královéhradeckého hejtmana Vladimír Derner.
Stavbaři budou ještě na nádvoří dokončí rekonstrukce dvou fontán a budou pokračovat v budování kavárny, která má sousedit s vodárenskou věží. „Hosty v této kavárně mají v budoucnu obsluhovat lidé s mentálním postižením v rámci projektu začleňování handicapovaných do společnosti,“ doplnil Derner.
Poprvé se stavbaři kvůli zatékání do objektu rekonstruovaného pivovaru, který by dokončen na konci roku 2007, vrátili již předloni v létě. Obsáhlá rekonstrukce městského průmyslového areálu v sídlo kraje získala v roce 2008 celostátní ocenění Stavba roku. Za pořízení pivovaru by měl kraj do roku 2017, kdy se má stát jeho majetkem, zaplatit více než 1,8 miliardy korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.9.2011 10:52
Diviš  (Nováček)
To je tedy výborná zpráva.Stavba "roku" je zas na chvíli v pořádku.Ještě jste měli uvést kdo je za špatnou práci zodpovědný a proč to muselo stát tolik peněz.
To se chce město pustit do výstavby nového stadionu na fotbal.Při stávající kontrole to bude asi stavba století.Rošťouráte stávající a v HK skončí asi fotbal.Ne že by nebyl potřeba nový ,nebo opravený stadion,ale tato megalomanie je za stávající finanční i právnické situace naprostý nesmysl.!!!!!Jestli se v těch miolionech schovává i nějaká "provize" jak je u nás zvykem tak to chápu!!!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme