Krajský úřad nejspíš čekají další opravy

Sídlo Královéhradeckého kraje se zřejmě nevyhne další sérii oprav. Jen krátce po odchodu dělníků se objevily nové závady. Do úřadu stále zatéká. Závady se začaly objevovat krátce po nastěhování úředníků. Rok a půl po otevření se, loni v létě, muselo začít s opravami. Jak je ale vidět, loňské opravy nevyřešily všechna bolavá místa.

Jak zjistila Mladá fronta Dnes, návštěvníci upozornili například na praskliny u vchodu z třídy ČSA, na vydrolené rohy uvnitř budov, některé stěny dál narušuje vlhkost a do garáží zatéká. Voda dělá na stropech mapy a na zemi jsou kaluže.
Kraj o problémech ví a bude požadovat nápravu po dodavateli stavby, společnosti Skanska. „Dodavatel považuje opravy z léta 2009 za hotové a dostatečné, my ale v žádném případě věc za vyřízenou nepovažujeme. S dodavatelem se v pohledu na věc rozcházíme,“ řekl MF Dnes náměstek hejtmana Vladimír Derner. Kraj už nechal vypracovat znalecký posudek, který má být brzy hotový. „S dodavatelem pak budeme o závadách dále a tentokrát asi už důrazněji jednat,“ dodal Derner, který předpokládá, že bude nutná kompletní oprava izolací.
Všechny opravy jsou záruční. Záruka platí pět let od převzetí stavby Krajem, ke kterému došlo před dvěma roky. „Chápu, že všechno není dokonalé a všude se vyskytují nějaké problémy. Podstatné je ale to, jak se dodavatel k té věci staví. A my už v některých případech začínáme mít pochybnosti o tom, že na straně dodavatele je vůle uvést poškozené části stavby do původního stavu. A já už trochu začínám ztrácet trpělivost,“ dodal pro Mladou frontu Dnes Derner.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme