Krajský úřad bude propouštět

Bezmála 40 lidí by mělo do dvou let opustit Krajský úřad Královéhradeckého kraje. Vedení úřadu tak reaguje na výsledky personálního a organizačního auditu, který zpracovala společnost BNV Consulting. Uvedl to tiskový mluvčí úřadu Imrich Dioszegi.
Z auditu vyplývá, že krajský úřad by měl zeštíhlit v počtu úředníků zhruba o deset procent. Na konci loňského roku zaměstnával kraj 374 lidí. Některá funkční místa budou zrušena v krátké době, jiná si vyžádají dlouhodobější řešení. To bude závislé na dalších organizačních změnách, kterými bude úřad procházet v dalších dvou letech. "Úřad předpokládá, že díky organizačním změnám ušetří až 13 milionů korun," uvedl Dioszegi.
K prvním změnám by se mělo přistoupit už v červnu letošního roku. Realizace výsledků auditu je však velice složitá, protože krajský úřad musí dodržet všechny zákonné postupy. "Na základě usnesení Rady nyní začnu připravovat první fázi realizace změn, která  mimo jiné zahrnuje vytvoření nové organizační struktury krajského úřadu," řekla ředitelka krajského úřadu Ivana Křečková.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme