Krajský úřad bude mít nový odbor

Od 1. června 2006 vznikne na Krajském úřadu Královéhradeckého kraje odbor regionálního rozvoje, cestovního ruchu, kultury a volnočasových aktivit. Nový odbor sloučí stávající oddělení regionálního rozvoje a územního plánování, oddělení cestovního ruchu, oddělení kultury a památkové péče a oddělení mládeže a tělovýchovy, která se vyčlení ze stávajícího odboru školství, mládeže a tělovýchovy a ze stávajícího odboru regionálního rozvoje, územního plánování a stavebního řádu.
Jak uvedl tiskový mluvčí kraje Imrich Dioszegi, vznik nového odboru na královéhradeckém krajském úřadu vychází z organizační změny krajského úřadu, kterou přijala za účelem změny kvalifikačního složení zaměstnanců a regulace jejich počtu začátkem letošního února Rada Královéhradeckého kraje.
"Přestože se krajský úřad rozroste o nový odbor, počet jeho úředníků se bude i nadále snižovat. Změna organizační struktury krajského úřadu je jedním z návrhů personálního a organizačního auditu, který skončil letos v lednu. Ten mimo jiné navrhl, aby krajský úřad opustilo během dvou let 37 úředníků. Nyní probíhá první fáze z řady kroků, které strukturu krajského úřadu promění," uvedl Diozsegi.
K 1. prosinci loňského roku měl krajský úřad 374 zaměstnanců, k 1. únoru to bylo již o osm méně a na začátku června by to mělo být jen 353 lidí. Královéhradecký kraj předpokládá, že díky schváleným organizačním a personálním změnám, které budou pokračovat, ušetří zhruba 13 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme