Kraj začne využívat bývalou kliniku v centru Hradce

Areál bývalé interní a kožní kliniky na Pospíšilově třídě v Hradci Králové, která několik let zela prázdnotou, opět začne sloužit lidem. Budovy a pozemky, které dosud patří státu, dnes převzal Královéhradecký kraj. Ten chce areál proměnit v léčebnu dlouhodobě nemocných.

Kraj již souhlasil s převzetím nemocničních budov, nemovitosti může získat do svého vlastnictví až po souhlasu státu."S Úřadem práce České republiky, který s předmětnými nemovitostmi hospodaří, jsme se dohodli o dočasném užívání těchto budov, uvedl krajský radní Ivan Doležal s tím, že nemocniční areál by měl kraj definitivně získat směnou za budovu ve Wonkově ulici, kde v současné době sídlí krajský úřad. Ten plánuje rychlé stavební úpravy nemocničního areálu. Nepůjde však o rozsáhlé práce, protože budovy nejsou ve špatném stavu. Nevyskytnou-li se komplikace, měly by být do konce roku upraveny prostory pro zhruba tři desítky lůžek. Jejich počet by se měl postupně navýšit až na padesát.
Při směně by měl kraj za své sídlo získat vedle nemocničních budov a pozemků na Pospíšilově třídy v Hradci Králové také budovu současného úřadu práce v ulici Na Okrouhlíku.  Ten by měl začít působit v dnešním sídle krajského úřadu, který se do konce letošního roku přemístí do zrekonstruovaného Nového pivovaru.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme