Kraj podal trestní oznámení kvůli skládce na Plachtě

Královéhradecký kraj podal trestní oznámení kvůli neoprávněnému uložení nebezpečného odpadu v lokalitě Na Plachtě v Hradci Králové. Část území, na kterém se skládka objevila, leží v ochranném pásmu přírodní památky. Kvůli skládce byla zničena zimoviště některých chráněných druhů živočichů.

Odborníci krajského úřadu na černé skládce Na Plachtě našli kromě jiného použité a poškozené baterie, použitou asfaltovou lepenku a pevné kusy asfaltu. Skládka zničila zimoviště některých ohrožených, silně ohrožených a kriticky ohrožených druhů živočichů, jako je například blatnice skvrnitá, zmije obecná, čolek obecný, slepýš křehký či ještěrka obecná. Krajský úřad proto požádal polici, aby případ vyšetřila.
Jak informoval Hradecký deník, skládku založila společnost Stako, která pozemky v této lokalitě vlastní. Podle jejího ředitele Petra Kuldy jde nedopatření, neměli prý ponětí, že se v tomto místě nacházejí vzácní živočichové. Pozemky jsou podle územního plánu určeny pro bytovou výstavbu. Společnost přislíbila likvidaci skládky na vlastní úhrady.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.3.2009 20:16
pája (neregistrovaný)
Jak je možné,že pozemek určený k výstavbě domů je zároveň v ochranné zóně přírodní památky?
30.3.2009 12:06
Dan (neregistrovaný)
Protože Hradec Králové ... :-(

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme