Kraj nemá kvůli rekonstrukci pivovaru na údržbu silnic

Královéhradecký kraj letos omezí investice do oprav silnic na přibližně 200 milionů korun z loňských více než 600 milionů korun. Do poloviny roku by však chtěl mít hotovou podrobnou koncepci výstavby a oprav silnic, podle které by své investice v budoucnu řídil.
"Dokud nebudeme mít koncepci, nebudeme čerpat ani úvěry na opravy silnic. Loni šlo do oprav z úvěrů 360 milionů korun," řekl krajský radní zodpovědný za dopravu Petr Kuřík. Celkem má kraj na opravy silnic schválený rámec dodavatelských úvěrů 800 milionů korun.
Podle dřívějšího vyjádření hejtmana Pavla Bradíka je letošní snížení investic do silnic dáno i tím, že kraj má celou řadu jiných finančních požadavků, které považuje za důležitější než silnice. Jako příklad jmenoval chystanou nákladnou přestavbu hradeckého pivovaru na sídlo kraje.
Kraj převzal od státu přes 3300 kilometrů silnic, k jejichž uvedení do normálního stavu by potřeboval téměř pět miliard korun. Zanedbaná silniční síť a zatím chybějící dálniční spojení s Prahou je podle podnikatelů a komunálních politiků největší brzdou rozvoje kraje.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
28.2.2005 14:23
Ivan Fanderlik (neregistrovaný)
Bolševíkovi stačil na úřad kraje ,,KREML""
Nechápu,proč dnešní krajská politická reprezentace neváhá použít naše finanční prostředky na přestavbu jejich nového sídla,když bývalý ,,KREML" bolševíkovi stačil.A to jsme chtěli administrativu novým režimem podstatně omezit.Takže nic se prakticky nezměnilo,na náměstích jsme cinkali zbytečně,protože běžný občan proti byrokratické tasemnici nic nezmůže.Proto v příštích komunálních ale i parlamentních volbách dejme hlasy stranám,,malým",které se ještě nastačily zapojit do zkorumpovaného prostředí a snad je pro ně blaho obyvatelstva alespoň v počátku jejich činnosti na prvém místě.
28.2.2005 16:27
Phavel (neregistrovaný)
Myslíte si, že ještě některé straně jde o blaho obyvatelstva? No, vlastně jak se to vezme: politici jsou také obyvatelé :-)
1.3.2005 12:02
taky z HK (neregistrovaný)
dražší hradeckého "Kemlu"??
To je známá věc, že zastupitelé města, radní na obyčejné lidi kašlou. To co jim na komunistech vadilo, teď sami pravozují v daleko větším rozsahu - ale oni nejsou komunisti! Každému jde jen o to, posadit svoji "prdelku" do zlatého křesílka k pokud možno co nejplnějšímu korýtku. A dát tam někoho "malého" - taky bude hrabat pod sebe, aby byl velký.Když mi jde o práci, nemusím jí dělat ze zlatého paláce a naopak ani zlatý palác nezaručí že ten kdo tam pracuje bude pracovat dobře a zodpovědně.
5.3.2005 07:46
Petr (neregistrovaný)
Kdyby aspoň nemrhali těma pěnězma úplně zbytečně. Oprava Kremlu stála 300 milionů aby se krajští mocipáni cítili jako na zámku, ale jeden zámek jim nestačí, teď ještě potřebují miliardu na letní sídlo a za chvíli se můžeme dočkat třeba loveckého zámečku kdesi na Vysočině, kde by naši vyžírkové trávili víkendy a prázdniny s rodinami. A co ty občane ? Klidně si znič auto na našich silnicích, koupej se kde chceš. My tě teď pár roků nepotřebujeme. Ale nikam daleko nechoď, abychom tě našli, až zase budeme potřebovat tvůj hlas. Potom ti naslibujeme hory doly. Doufáme jen, že po volbách nebudeš vyžadovat abychom je splnili, to by nám zase nezbylo nic pro sebe !!!
8.3.2005 14:27
občan HK (neregistrovaný)
kreml, palác, mocisídlo??
Přestože od naštvaných lidí hlas nedostanou, stále je dost těch, kteří jim ho dají. a taky jinak - uvedou se na kandidátce na přední místa, škrtat se tam nesmí a když si občan nevybere - nemůž tam přece napsat " z těhle lidí nikoho" no a jsme zase tam v ....

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme