Kraj investuje do silnic 370 milionů, Hradecka se týká 30 milionů

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Do rekonstrukce a modernizace krajské silniční sítě by mohlo jít až 370 milionů korun. Většinu těchto financí Královéhradecký kraj prostaví letos, některé stavby ale budou hotové až v příštím roce.  

Mezi největší investice bude opět patřit druhá část stavby silnice Pasa na Broumovsku, která se kvůli větší bezpečnosti rozšíří o stoupací pruhy.

„Většinu peněz na rekonstrukce silnic se Královéhradeckému kraji podařilo získat z fondů Evropské unie. Kraj takto každým rokem do modernizace komunikací investuje stovky milionů korun. V současné době pracuje rovněž na stanovení prioritní páteřní silniční sítě, kterou bude rozvíjet a udržovat jako základ dopravní politiky kraje,“ řekl náměstek hejtmana Karel Janeček, který má na starosti oblast dopravy.

Motoristů z Hradce se bude týkat především oprava na silnici z Hradce Králové do Slatiny, do té kraj investuje necelých 30 milionů korun.

Královéhradecký kraj, který se stará o 3310 kilometrů silnic druhé a třetí třídy, již získal z evropských finančních zdrojů na modernizaci své silniční sítě zhruba dvě miliardy korun. V loňském roce šlo na rekonstrukce silnic přibližně půl miliardy. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
12.2.2013 16:11
Gangi (neregistrovaný)
jen tak dál
O víkendu jsem jel do Jívky na Trutnovsku a zdejší krásu si člověk cestou jen stěží vychutná, protože neustále kličkuje mezi dírami! Nějaká ta rekonstrukce či pořádná oprava by se hodila i tam! ;-)

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Dopravní chaos u hradeckých škol má mírnit plán mobility

Plná parkoviště, nebezpečně a často proti pravidlům zastavující automobily, ze kterých v ranní špičce vystupují děti. To jsou nejčastější příčiny vzniku nepřehledných a kritických situací v blízkosti škol. Město Hradec Králové chce těmto nebezpečným kolizím předcházet vytvořením…
Čtěte více

Hradecký dopravní podnik stále modernizuje svůj vozový park. Vozidla mládnou

Ačkoliv si hradecký dopravní podnik vloni připomněl už pětadevadesáté výročí své existence, jiné podstatné číslo v jeho statistikách neustále klesá. Je jím průměrné stáří vozového parku. To je 7,75 roku. Ve srovnání s posledním známým údajem ze sousedních Pardubic je hradecký…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme