Kraj i magistrát jsou i nadále proti spalovně

V pondělí se v Hradci Králové sešli ke společnému jednání členové Rady Královéhradeckého kraje a Rady města Hradec Králové. Diskuze se mimo jiné týkala problematiky zařízení na energetické využití odpadů v Opatovicích nad Labem. Jak uvedl tiskový mluvčí krajského úřadu Imrich Dioszegi, město Hradec Králové nadále odmítá výstavbu spalovny komunálních odpadů EVO Opatovice a radní Královéhradeckého kraje tento postoj respektují a budou jej podporovat.
"Postoj krajského města jako největšího producenta komunálního odpadu v našem kraji na tento projekt je pro nás důležitý a závazný. Pro ho budeme podporovat. Nadále budeme podporovat i dialog mezi EVO Opatovice a městy a obcemi," řekl Jiří Vambera, radní Královéhradeckého kraje odpovědný za životní prostředí.
"Nesouhlasíme s unáhlenou výstavbou zastaralé technologie spalovny, jak nám je dosud předkládána. Spalování odpadů pro jeho energetické využití neodmítáme," řekla na jednání náměstkyně královéhradeckého primátora Pavla Finfrlová.
Radní se kraje a města se také shodli na bezodkladné likvidaci skládky nebezpečného odpadu  v areálu u Fomy. Náklady odhadují zástupci Hradce Králové na asi 5 milionů korun. Vynaložené prostředky bude kraj stejně jako při zabezpečení nebezpečných látek v Libčanech  vymáhat na zodpovědných osobách a firmách.
Pondělní jednání mezi radními krajského města a kraje bylo ve stávajícím personálním složení poslední. Další jednání obou rad se uskuteční až po listopadových komunálních volbách.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme