Kraj chystá rekonstrukci budovy gymnázia J. K. Tyla

Královéhradecký kraj chystá kompletní rekonstrukci budovy gymnázia J. K. Tyla v Hradci Králové. Náklady na modernizaci objektu by měly dosáhnout nejméně 100 milionů korun, kraj bude o tyto finance žádat z fondů Evropské unie. Případné stavební práce začnou až v horizontu několika let. Krajští radní zatím odsouhlasili vypracování projektové dokumentace na rekonstrukci školy.

„Dlouhá léta je objekt školy na seznamu chráněných kulturních památek a pravidelně se objevuje na většině propagačních materiálů města i regionu. Budova po dobu své existence neprošla žádnou zásadní rekonstrukcí, což ji na jedné straně zanechalo architektonicky velmi čistou, ale celý areál již jeví četné známky opotřebení,“ uvedl krajský radní pro školství Jiří Nosek.
Rekonstrukce se bude týkat celé budovy školy včetně výměny oken. Dělníci případně provedou i některé sanační práce. Po domluvě s památkáři by mohly být odstraněny například některé pozdější necitlivě provedené stavební úpravy školy.
Budova gymnázia je spolu s Muzeem Východních Čech a Labskou elektrárnou „Hučák“ nejvýznamnější stavbou počátku moderní architektury na území Královéhradeckého kraje. Škola byla projektována v roce 1924 architektem Josefem Gočárem jako Státní gymnázium. Architektonické řešení je podřízeno urbanistickému celku v oblasti Zálabí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme