Kraj chce zrušit parkovné u zimního stadionu

Parkoviště u zimního stadionu v Hradci Králové, které stojí na pozemku státu, chce získat Královéhradecký kraj. Od poloviny srpna tam firma Atol provozující parkovací systém v krajském městě začala vybírat parkovné. Pokud by kraj parkoviště převzal do svého majetku, začalo by zhruba sto tamních parkovacích stání opět sloužit veřejnosti zdarma. Jak uvedl tiskový mluvčí úřadu Imrich Dioszegi, kraj nyní připravuje usnesení, kterým stát o vydání parkoviště požádá.

Parkoviště v sousedství krajského úřadu by pak zdarma využívali vedle hradecké veřejnosti i návštěvníci kraje. V současné chvíli přitom parkoviště přes den není zdaleka využito v plné kapacitě. "Pokud parkoviště ve městě neslouží lidem k zaparkování vozu, není to v pořádku. Stejně to může dopadnout s každou další veřejnou službou a stavbou města: pokud se postaví a otevře bazén a lidé se do něj nebudou chodit koupat, pak bylo zbytečné jej stavět. Chceme vrátit tomuto místu jeho původní funkci,“ uvedl královéhradecký hejtman Lubomír Franc. O oslovení státu k převodu parkoviště u stadionu budou krajští radní jednat na své schůzi 10. prosince. „Již neformálně o naší snaze jednám s hradeckou pobočkou Úřadu pro zastupování státu ve věcech majetkových. Do rady předkládám návrh konkrétních kroků, které budou k převodu tohoto majetku na kraj směřovat,“ řekl Vladimír Derner, radní pro majetkovou oblast kraje.
Pozemek pod parkovištěm zimního stadionu patří dnes státu a má sloužit městu jako neplacené parkoviště. Firma Atol, najatá hradeckou radnicí, tam však začala letos v srpnu vybírat parkovné. Zástupci státu tehdy prohlásili, že vybírání parkovného na tomto místě je nezákonné. Město se tehdy bránilo, že stavební povrch – asfalt – parkoviště je jeho majetkem, což jej opravňuje zavést tam zpoplatnění. Vedení kraje s tím však nesouhlasí.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme