Covid jim minulý rok zasadil tvrdou ránu. I přes to se Draci z Hradce nevzdávají

Dragons HK
Dragons HK | autor: archiv Dragons

Již od roku 2016 si hradečtí Dragons dobře budovali základnu hráčů i fanoušků amerického fotbalu, včetně týmu juniorů. Covidové restrikce je však tvrdě zasáhly jak při zimní přípravě, tak i při nástupu na uplynulou sezónu. Po ročním přerušení se rozhodli vyrazit s o to větší silou do boje za vrácení amerického fotbalu mezi sporty, které si už v Hradci Králové našly své místo.

Chceš se dát do formy a zajímá tě americký fotbal? Přijď na nábor!

Protože je Malšovický stadion ve výstavbě, uskuteční se letošní nábor nových hráčů na hřišti AFK Urbanice, pár kilometrů od Hradce Králové. Ten probíhá v přátelské atmosféře, kde si každý může vyzkoušet různé herní pozice a také to, co tento sport obnáší. Věnovat se vám budou ostřílení hráči, kteří moc dobře vědí, jak jsou začátky těžké. Nemusíte se ale obávát, že vás hned navléknou do herní výstroje, tu na sebe většina nových hráčů vezme až při jarních trénincích.

 

Americký fotbal není jen o síle

V tomto sportu najde uplatnění každý, ať je vysoký, malý, hubený nebo má pěkných pár kilo navíc. Na fyzické kondici se pracuje celou zimu, dvakrát týdně, pod vedením trenéra. Dostanou se tak do formy i ti, kteří sportu doposud moc nedali, což bývá častá motivace do začátku. Překážkou pro to stát se hráčem není ani věk. V týmu jsou jak mladí kluci, tak i hráči, kteří mají plnoletost za sebou už dvakrát. I právě to dělá z Dragons opravdový tým. „Pokud jsi fanouškem amerického fotbalu nebo chceš jen zažít atmosféru tréninku a vyzkoušet něco nového, přijď se podívat na nábor. Ten bude probíhat na hřišti v Urbanicích u Hradce Králové v sobotu 20. listopadu od 10 hodin. Noví hráči a nadšenci jsou právě to, co Dragons potřebují nyní nejvíc“ říká Martin Stašek, hráč a head coach hradeckých draků. Novinky i podrobnosti k náboru můžete sledovat na Facebookových stránkách.

Dragons HK Dragons HK
autor: archiv Dragons
Dragons HK Dragons HK
autor: archiv Dragons
Nábor Dragons 2021 Nábor Dragons 2021

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.




Mohlo by se hodit
Doporučujeme