Koupání na Hradecku? Většina koupališť a rybníků zatím láká na skvělou kvalitu vody

Nejoblíbenějším místem ke koupání je v Hradci Flošna
Nejoblíbenějším místem ke koupání je v Hradci Flošna | autor:

Počasí se v posledních dnech konečně umoudřilo a teploty atakující třicítku by mohly vydržet i přes víkend. Kam jinak proto vyrazit, než na koupaliště, písníky a k rybníkům. Na Hradecku je jejich nabídka poměrně bohatá. Podle hygieniků ale nejsou všechny přístupné vodní plochy v okolí ke koupání zrovna nejvhodnější. Někde už totiž začínají řádit sinice.

Koupaliště na Hradcku mají vody čistou

Tradičně jedním z nejnavštěvovanějších míst, které v Hradci slibuje příjemné koupání, je koupaliště Flošna. Vysokou frekvenci ostatních návštěvníků kompenzuje čistá voda a množství další doprovodných aktivit. Třeba squash, který si tu během prázdnin užijete za snížené letní ceny, plážový volejbal nebo wellness. Venkovní bazény jsou vyhřívané až na 27 stupňů, pobyt ve vodě je proto příjemný i při nepříliš slunečném počasí.

Otevřeno mají ale i další koupaliště na Hradecku. Každý den od 9 do 19 hodin můžete zavítat do Lodína v Nechanicích, kde si kromě vody užijete i minigolf nebo tenis. Čilý ruch probíhá i na před několika lety zrekonstruovaném chlumeckém koupališti, kde nechybí vodní bar, skluzavky ani dětské hřišti. I tady je každý den otevřeno od 9 hodin. Vodní radovánky si užijete také na koupališti v Novém Bydžově,  které kromě vynikající kvality vody láká na tobogán a vířivky. Koupaliště má navíc zcela nové zázemí se šatnami, sociálním zařízením a bufetem.

Na přírodních plochách začínají řádit sinice i chlorofyl

Pokud dáváte přednost přírodním koupalištím a nádržím, oblíbeným výletním cílem je nedaleká nádrž Rozkoš. Podle hygieniků je tu ale zvýšený výskyt sinic a chlorofylu a voda v přehradní nádrži o rozloze 800 metrů čtverečních není zrovna průzračná. Je však stále ještě vhodná ke koupání. O něco lépe je na tom s kvalitou vody Stříbrný rybník. Hygienici pouze upozorňují na sníženou průhlednost vody a na zvýšený výskyt chlorofylu.

Asi nejlepší kvalitu vody na přírodních vodních plochách zatím slibuje písník v Břehradě. Podle posledního měření je tady voda čirá, bez známek znečištění a nikdy se nevyskytl důvod k zákazu koupání. K obdobným závěrům došli hygienici i na písníku Mělice, který rovněž patří k oblíbeným letním cílům Hradečanů. Zatím výborná kvalita vody je i na Konopáči a na přehradě na Seči.

Koupací sezona v plném proudu probíhá také na písníku Biřička, na písníku v Bělči nad Orlicí či na Správčickém rybníku v Předměřicích nad Labem, který láká především na adrenalinové aktivity spojené s jízdou na vodních lyžích či skútru. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Stříbrňák pomáhají čistit candáti

Kvalita vody ve Stříbrném rybníku by se měla postupně začít zlepšovat, pomoci mají roční candáti obecní. Zhruba 500 těchto ryb inulý týden vypustili hradečtí lesníci do jeho vod. Candáti by díky přirozenému potravnímu řetězci měli přispět k udržení stabilního množství planktonu…
Čtěte více

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

Nočnímu koupání na Flošně je konec. Může za to chování některých návštěvníků

Řadu let pořádal provozovatel hradeckého koupaliště Flošna noční koupání. Akce byla oblíbená a navštěvovaná. S tím je však konec a mohou si za to návštěvníci sami. Tedy někteří. Podle slov zejména ti mladších ročníků. Příští sezonu popřemýšlí vedení koupaliště o jiném konceptu…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme