Koupaliště Flošna se dočká vylepšení

Hradecká radnice analyzovala necelé tři měsíce provozu venkovního koupaliště Flošna a bude usilovat o jeho vylepšení. Do budoucna se počítá i s dalším rozšířením.

"Připomínky obyvatel bude monitorovat Správa nemovitostí Hradec Králové a bude se snažit tyto věci vylepšovat,“ sdělil primátor Otakar Divíšek.

Veřejnost si stěžuje například na nízký počet trezorů a šatních skříněk v areálu koupaliště Flošna. Maminky s dětmi, kterým je  umožněn přednostní vstup, uvítají  přebalovaní pult či mikrovlnku. Dále chybí  stánek s opalovacími krémy. „Toto již řešíme s architektem, ale je nutný citlivý přístup, protože koupaliště je přihlášené  do soutěže stavba roku a jsou zde určitá pravidla,“ řekl primátor Divíšek. Plánuje se také instalace kamer na parkovišti pro kola. „Doporučujeme  zakoupení čipových karet, které umožní rychlejší odbavení u vstupu a jeho zlevnění,“ uvedl primátor.

Radnice do budoucna počítá  s výstavbou  nového polopřírodního koupaliště na Stříbrňáku, které by však vyšlo na 90 až 100 milionů korun. Uvažuje se i o rozšíření Flošny. „Je to otázka času, kdy dojde k rozšíření stávající vodní plochy, technologie zde již je, proto to nebude tak finančně náročné,“ dodal Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
2.8.2010 19:12
Bjorken (neregistrovaný)
Koupaliště na Hradec mohlo být klidně dvakrát takové (někde jsem četl, že nápor opadl, ale důvod, proč jsem já osobně přestal chodit na Flošnu a zase začal jezdit na písáky, byl ten mumraj co tam začal být, to mě odradilo a to tam nebyla ani zdaleka udávaná max. kapacita!) Rekreační bazén je ve srovnání s pardubickým malinký! Opravdu by mohl by být dvakrát větší. I divoká řeka. Padesátka mohla být o něco širší, ale budiž. V její rozšíření asi nemá cenu doufat. Jeden z tobogánů by měl být výš! Také oddělený přístup k oběma bych uvítal, i když mě ten na duše baví, tak mě štve se cpát s lidmi s těmi dušemi v jedné frontě na jinou atrakci. A přidat jednu skluzavku, uplně klasickou z jiných koupališť by se taky hodilo. Také to, že si nemůžete z koupaliště odskočit podívat se do auta, neboť vás nazpět nepustí taky není domyšleno. Říkam si aspoň něco, ale místa je tam dost a těch peněz co to stálo! Přežil bych o deset minut delší cestu na kole na pořádný aquapark než kratší na malou a drahou stavbu kvůli podloží..
26.8.2010 13:39
Japa  (Pokročilý)
Milý Bjorkene, zřejmě jsi ještě nepochopil ty podstatné věci. Tak Koupaliště nebylo stavěno pro lidi, ale proto, aby se primátor Divíšek mohl předvádět před kamerami, co pro občany dělá. To že vytvořil 500 miliónový dluh, tím, že Flošna byla stavěna na úvěr zůstává občanům zatím sktyto. Protože fakt, že tento dluh bude muset být splacen z peněz daňových poplatníků není tak atraktivní. Proč bylo tak drahé, zatím zůstává záhadou a ví o tom jen pár zasvěcených. Byla totiž radním předložena druhá nabídka s cca polovičním rozpočtem. Ale lobing je lobbing a šmytec. Navíc zůstává tajemstvím, že vyvolané investice, které musely a musí být následně provedeny v těch 500 mil Kč nejsou zahrnuty. Byl to volební trhák. V podstatě jde o podvod na občany tohoto města, kterým hrozí utahování opasků a zvyšování daní, protože se Divíškovi a jeho ODS společně s VPM podařilo zadlužit město celkem 1,5 mld. Kč. To se ale před komunálními volbami nehodí a tak to postupně vyplyme až po volbách. Takže choď dále na písák, protože platit takové nehorázné vstupné je pro soudného občana blbost. Jarda

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Na Flošně vzniknou další venkovní toalety, stávající počet nestačí

Návštěvníci koupaliště Flošna se dočkají nového sociálního zařízení. Díky úspěšné letní sezoně je možné převést z rozpočtu Správy nemovitostí Hradec Králové do rozpočtu města částku ve výši dva miliony korun. Z ní bude v příštím roce financována projektová dokumentace, zbývající…
Čtěte více

Flošna ve čtvrtek zavírá. Kolik letos prošlo branami návštěvníků?

Koupaliště Flošna zítra - tedy ve čtvrtek 21. září ukončí v 19 hodin letošní čtrnáctou sezónu, která začala 20. května. A letošní statistika vůbec nevypadá špatně. Celková návštěvnost byla nadprůměrná, vyšplhala se na více jak 93 tisíc lidí, což je skoro o 10 tisíc návštěvníků…
Čtěte více

Nočnímu koupání na Flošně je konec. Může za to chování některých návštěvníků

Řadu let pořádal provozovatel hradeckého koupaliště Flošna noční koupání. Akce byla oblíbená a navštěvovaná. S tím je však konec a mohou si za to návštěvníci sami. Tedy někteří. Podle slov zejména ti mladších ročníků. Příští sezonu popřemýšlí vedení koupaliště o jiném konceptu…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme