Koupaliště bude dokončeno se zpožděním

Nově budované otevřené koupaliště bude mít zpoždění. Hradečtí radní povolili investorovi, firmě Geosan Group, posunout termín dokončení o měsíc. Hradečané ale s největší pravděpodobností skluz příliš nepocítí. Pokud nepřijde opravdu teplá zima, nebude zprovoznění nekrytého bazénu v polovině ledna místo původního termínu do Vánoc znamenat faktický rozdíl.

Firma Geosan Group vyhrála výběrové řízení díky slibu nejrychlejšího dokončení. Otevření venkovního akvaparku v zimě ale nejspíš většina Hradečanů příliš neocení. Možná právě z tohoto důvodu schválili radní posun prací o měsíc bez větších protestů. Další zpoždění už prý ale nepřichází v úvahu. „I když k jejich původní nabídce přičteme čtyři týdny, tak by v porovnání s dalšími firmami soutěž stejně vyhráli. Za každý další den prodlení ale zaplatí deset tisíc, a pokud to nestihnou do května, tak je čeká pokuta šest milionů korun,“ řekl Hradeckému deníku náměstek primátora Josef Malíř.
Za prodloužení výstavby navíc může město. Důvodem jsou nové požadavky, které přišly až během prací. „Správa nemovitostí přišla s tím, že by se vstupní systém mohl rozšířit také o čipové hodinky, které už používají lidé v městských lázních. Diskuse o systému trvala dlouho a navíc dokumentace byla hotová o dvanáct týdnů později, než se očekávalo,“ vysvětlil Malíř Deníku. Podle náměstka má tento systém pro návštěvníky zásadní výhodu v tom, že u sebe nebudou muset nosit peníze. Vstup i například občerstvení zakoupí „na čip“ a zaplatí najednou.
Novinka za milion korun ale nemá znamenat zvýšení nákladů. Město má dokonce ušetřit. Celkový rozpočet ve výši 354 milionů korun se po sečtení vícenákladů a úspor má podle náměstka Malíře snížit asi o 3,6 milionu korun. I samotné zpoždění stavby má pro Hradec znamenat úspory. „Za měsíc ušetříme řádově desítky tisíc korun na topení a dalších energiích,“ řekl Hradeckému deníku primátor Otakar Divíšek.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.10.2009 07:06
Honza (neregistrovaný)
To ze v tom litaji prachy je asi jasne vsem, to ze si nekdo namasti kapsu a jeste se chlubi co ze to neudelal je hnus, ale tvrdit, ze se cela stavba posune o mesic tim, ze mesto chce system cipovych hodinek nebo ci co, je vysmech obcanum mesta....K*RV*

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme