Kostely v Hradci se otevřou široké veřejnosti

Akce pod názvem Týden vzájemného poznání a porozumění odstartuje za dva týdny v Hradci Králové. Hlavním cílem projektu je navázání a prohloubení vzájemné komunikace mezi obcí věřících a "světskou" částí společnosti. Na programu budou od 12. do 18. května 2008 kromě jiného i zajímavé besedy, divadelní a filmová představení a vše bude zakončeno slavnostním koncertem na nádvoří Nového pivovaru v historickém centru města. V průběhu celé týdenní akce budou také otevřené kostely i během dne mimo dobu konání obvyklých bohoslužeb.

Počítá se s tím, že by si do kostelů mohlo najít cestu mnoho lidí, kteří sem běžně nezavítají. Na místě budou průvodci připravení poskytnout návštěvníkům během prohlídky veškerý servis. Například kostel Panny Marie bude během Týdne vzájemného poznání a porozumění otevřen denně od 8 do 18 hodin. Návštěvníci se také budou moct v omezeném množství podívat na neobvyklá místa královéhradeckých kostelů. Z těch nejzajímavějších lze zmínit například kůr k varhanám, kostelní věže nebo půdu katedrály.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme