Kostel z Jiráskových sadů zůstane v Hradci

Kostel v Jiráskových sadech, pocházející z východu Slovenska z obce Habura, žádné změny nečekají. Kostelík se stěhovat nebude, jak se loni spekulovalo v médiích. Kostel stojí v Hradci Králové více než sedmdesát let a Hradec ho od Slovenska řádně koupil. To také Slováci respektují, proto na vrácení kostelu netrvají. Informuje o tom Hradecký deník.

Hradec Králové navštívili starosta obce Habura spolu s architektem. „Je to druhá návštěva zástupců Habury u nás. První se uskutečnila na jaře, kdy potvrdili, že o vrácení kostela neusilují,“ uvedl pro Hradecký deník tiskový mluvčí magistrátu Václav Svoboda. Slovenští zástupci si odvezli pouze fotografie a dokumentaci o kostelu. Mají totiž v plánu postavit na původním místě repliku tohoto kostelíku, která by měla být lákadlem pro turisty.
„Předpokládám, že letos uděláme základy a na jaře příštího roku bychom se mohli pustit do stavby dřevěné části.“ řekl deníku starosta obce Habura Mikuláš Juščík. Stavba repliky kostelíku by měla být dokončena v roce 2010.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme