Konzultační centrum k regeneraci Benešovy třídy zahájilo provoz

Na Moravském Předměstí v Hradci Králové zahájilo tento týden činnost konzultační a informační centrum, které poskytuje informace o projektu regenerace Benešovy třídy. Centrum se nachází na Benešově třídě 1542, v blízkosti zastávky MHD Benešova ve směru z centra. Otevřeno je pro zájemce o získání finanční dotace z programu Integrovaného plánu rozvoje města vždy v pondělí a ve středu od 15.00 do 17.00 hodin.

První etapa rekonstrukce Benešovy třídy má být zahájena příští rok. Celkové náklady na opravy se odhadují na 850 milionů korun, část nákladů  hodlá radnice financovat z peněz Evropské unie.  Podmínkou tohoto operační programu je, že nejdříve musí být zahájeny opravy panelových domů, pak  může město teprve čerpat prostředky do veřejných prostranství. „Záležitost se rozbíhá, vybrali jsme již zpracovatele pro územní dokumentaci i na městskou část,“ uvedl náměstek primátora Josef Malíř. Ke zlepšení informovanosti přispěje nově otevřené konzultační centrum, které vzniklo ve spolupráci se zdejší komisí místní samosprávy.  „Bylo otevřeno konzultační centrum, které má pomoci vlastníkům bytů na Benešově třídě, aby mohli žádat o svoji část dotací, které jsou součástí celého komplexu,“ sdělil náměstek Malíř. První kolo výzev pro rekonstrukci bytových domů se uzavře 15. března letošního roku. V případě, že se finanční prostředky nevyčerpají, budou výzvy pokračovat.
Benešova třída byla postavena v osmdesátých letech minulého století a v současnosti zde bydlí deset tisíc lidí. Na nutnou údržbu zchátralého bulváru vydávalo město deset až patnáct milionů korun ročně.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme