Konec týdne bude patřit zápisům do škol

Tento pátek započnou zápisy do prvních tříd sedmnácti základních škol zřizovaných městem. V loňském roce bylo zapsáno 829 chlapců a děvčat s trvalým bydlištěm v Hradci Králové a 93 mimohradeckých dětí. Jak uvedla tisková mluvčí magistrátu Magdalena Vlčková, podobný počet zapsaných prvňáčků očekává město i v roce letošním.

Všechny základní školy, které zřizuje statutární město Hradec Králové, připravily na sklonku minulého roku dny otevřených dveří, které jsou určeny zejména pro budoucí prvňáčky a jejich rodiče. Cílem bylo usnadnit orientaci v nabídce škol a osobně prostředí vybrané školy navštívit.  
„Každá základní škola má svou spádovou oblast, to znamená, že rodiče budoucího žáka mají jistotu, že jejich prvňáček bude do základní školy přijat. Podle statistických údajů očekáváme přibližně 800 dětí,“ řekla Alena Synková, vedoucí magistrátního odboru školství a volnočasových aktivit dětí a mládeže.
Zápisy se budou konat v pátek 21. ledna 2011 od 13 do 17 hodin a v sobotu 22. ledna 2011 od 9 do 12 hodin. U zápisu zákonný zástupce dítěte předloží občanský průkaz, rodný list a zdravotní průkaz dítěte.
Do mateřských škol zřizovaných městem se zápis uskuteční ve dnech 8. a 9. dubna 2011

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme