Konec hazardu, cyklostezka do Ruseka a Piletic má být do tří let

Cyklostezka zlepší bezpečnost cyklistů
Cyklostezka zlepší bezpečnost cyklistů | autor: Harold Bicycles

Cyklisté, kteří pravidelně dojíždí na trase z Ruseka či Piletic do Hradce Králové budou brzy na cestě v bezpečí. Magistrát města už vyřizuje potřebné podklady pro vybudování samostatné cyklostezky, které by obě obce spojily s krajským městem. Stavba by podle vedení města mohla začít už napřesrok.

Každá z cyklostezek bude stát zhruba šest milionů korun. Ačkoliv je úsek mezi Hradcem a Pileticemi mnohem kratší, než trasa do Ruseka, cena za vybudování obou stezek přijde městskou pokladnu na stejné peníze. „To je především proto, že je tam potřeba udělat malý mostek přes Piletický potok. Ta část do Ruseka je zhruba cenově srovnatelná. Je tedy výrazně delší, ale není tam ta investice do mostku" řekl Českému rozhlasu náměstek primátora Jindřich Vedlich. Město by na projekt rádo čerpalo evropské či státní dotace. 

Pro vybudování cyklistické stezky je nutné nejdříve vykoupit pozemky od všech majitelů, přes jejichž půdu komunikace povede. V tomto případě má magistrát již většinu potřebných pro stavbu komunikace majetkově vyřešenou. Velké komplikace přitom působily armádní pozemky. „Jednání vojáků o potřebnosti pozemků jsou zdlouhavá. Můžeme se připomínat, ale to je vše, co s tím můžeme dělat,“ řekl před dvěma lety náměstek primátora Martin Soukup.

"V příštím roce bude zpracovávána dokumentace ke stavebnímu povolení, dokumentace k provedení stavby a majetkové vypořádání. Předpokládáme, že tyto dvě etapy by mohly být realizovány buď současně, nebo ta cyklostezka do Piletic v předstihu, protože tam jsou majetkové věci již zcela vyřešené“, dodal pro Rozhlas Vedlich.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
29.6.2015 12:42
Stránský (neregistrovaný)
cyklostezka do Ruseka
Je tato cyklostezka ,za velké miliony,opravdu tak potřebná?Snad od Pouchova do Piletic.Ale za Šrámkovým statkem vlevo a jedete romantickou cyklotrasou,bez provozu,dále k severu.Sám jsem vášnivý cykloturista a velice tuto stezku využívám(směr Jaroměř,Kuks apod.)
8.7.2015 14:39
Brázdová (neregistrovaný)
RE: cyklostezka do Ruseka
To je pohled rekreačních cyklistů vyjíždějících z Hradce občas na výlety do vzdálenějších míst....
Cyklostezka Pouchov - Piletice-Rusek má jiný smysl. Má to být sdružený chodník s cyklostezkou jako bezpečné spojení s městem - a to pro každodenní dojíždění př. chůzi do práce. Takto by mělo dojít k napojení všech okrajových částí města na centrum.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

V Africe budou děti jezdit na kolech z Hradce

Hradec Králové se v září loňského roku připojil k iniciativě Kola pro Afriku. S pomocí lidí, Univerzity Hradec Králové i dalších partnerů se podařilo doposud nasbírat 208 jízdních kol, která budou v následujících měsících odeslána do africké Gambie. Zájem veřejnosti byl v této…
Čtěte více

Hradec bude mít novou cyklověž. Odkdy ji budou moci cyklisté využívat a kde bude stát?

Hradeckým cyklistům začne brzy sloužit moderní parkovací dům pro kola neboli cyklověž. Radnice jej plánuje umístit v Malšovické ulici v bezprostřední blízkosti letního koupaliště Flošna naproti fotbalovému stadionu. Vzniknout má v rámci iniciativy na podporu cyklodopravy a je…
Čtěte více

Hradecké cyklostezky chátrají a nevyhovují koloběžkám. Město chce opravit alespoň ty nejhorší

Hradec je rájem cyklistů. Jednak pro svůj rovinatý kraj a také díky poměrně husté síti cyklostezek. Všechny však nejsou v dobrém stavu a to by chtěla hradecká radnice změnit. Chtěla by do poškozených cyklostezek investovat dvacet milionů korun. Chce tak zároveň vyjít vstříc i…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme