Končící primátor se vrátí ke své profesi

Končící hradecký primátor Otakar Divíšek (ODS) přijal nabídku ministerstva zemědělství a nastoupí na jeho územní odbor. Podle vlastních slov odevzdá město svému nástupci v dobré kondici.

Sedmapadesátiletý Divíšek se po odchodu z radnice s největší pravděpodobností pracovně vrátí ke svému původnímu zaměření. Přijal totiž nabídku ministerstva zemědělství a bude řídit zdejší agenturu pro zemědělství a venkov. K oboru má blízko, protože původně vystudoval střední a následně i vysokou zemědělskou školu. „Dostal jsem nabídku vést agenturu pro zemědělství a venkov na územním odboru ministerstva zemědělství v Hradci Králové. Nastupuji 11. listopadu,“ řekl Divíšek Mladé frontě Dnes. Od roku 1991 už ředitelskou pozici na hradeckém odboru ministerstva zemědělství zastával.
Zatímco sám Divíšek tvrdí, že Hradec odevzdá svému nástupci v dobrém stavu, opozice mu vyčítá nárůst zadlužení města během jeho působení v čele radnice od roku 2004. Po Oldřichu Vlasákovi tehdy městský dluh skutečně činil pouze 150 mil. Kč. Dnes se vyšplhal na 600 milionů. Podle Otakara Divíška má ale Hradec dostatek hotových peněz, se kterými může bezproblémově hospodařit. „S nimi bude moct nejméně dva roky spolufinancovat bez nutnosti brát si úvěr na téměř veškeré projekty, které Hradec Králové rozjel nebo připravuje,“ vysvětlil MF Dnes končící primátor s tím, že finance vystačí i v případě, že by se na některých projektech v rámci úsporných opatření nepodílel stát.
Zatímco opozice vidí v nabobtnalém dluhu problém, členové hradecké ODS za ním vidí naopak získané investice za miliardy korun a řadu nových staveb.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Doporučujeme
Nahoru