Komplex Amadeus v centru se začne stavět příští rok

Nový nákupní komplex Amadeus by měl do konce roku 2007 vyrůst v centru Hradce Králové na místě rušné tržnice u obchodního domu Tesco. V několikapodlažním objektu, jehož výstavba bude stát 300 milionů korun, by kromě tržnice měly vzniknout také další prodejní plochy, informuje ve svém vydání pro Královéhradecký kraj Mladá fronta Dnes.
"Stavět bychom chtěli začít na jaře příštího roku. Pokud se nevyskytnou další potíže, mohla by být stavba hotova začátkem roku 2007," řekl listu Jiří Langer ze společnost Amadeus Real, která stavbu připravuje. Nyní investoři začínají pracovat na dokumentaci pro posouzení vlivu stavby na životní prostředí. Projektanti původně plánovali výstavbu většího objektu, nakonec se rozhodli ustoupit protestům obyvatel okolních domů a ochránců přírody.
V novém areálu by měly vzniknout především menší obchody, provozovny a restaurace. "Několikapodlažní komplex s obřím atriem by měl přispět k oživení centra města a měly by být protiváhou obchodním centrům na okrajích Hradce," řekl Langer. Projektanti také v nejvyšším patře uvažují s bowlingovou dráhou či posilovnou. Součástí výstavby nového komplexu by měly být také úpravy přilehlých ulic, které umožní plynulejší provoz v centru města.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
3.3.2005 15:44
Radek (neregistrovaný)
www.amadeus-real.cz/hradec.htm
... tak uvidíme, jak to dopadne :-)
4.3.2005 15:52
THC (neregistrovaný)
No vypada to zajimave, to se musi nechat:)
21.3.2005 19:22
taky z HK (neregistrovaný)
Amadeus
Kdo a za co tam bude nakupovat a utrácet, když v Hradci je pracovních příležitostí čím dál tím míň? A že v tom Hyper-super marketu bude moct pár lidí otročit jako už v těch stávajících - to teda Hradec vytrhne!!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme