Koalice na hradecké radnici je zatím bez plánů

Těžce a dlouho vznikala po komunálních volbách nová koalice politických stran v Hradci Králové. Vlády nad městem se nakonec ujala, kam chce směřovat, ale zatím neřekla.

Současná koalice na radnici zatím nezveřejnila své programové prohlášení. Jde přitom o základní dokument vládnutí, ve kterém by město mělo formulovat své priority, cíle, kterých chce dosáhnout, a cesty, kterými k nim bude směřovat. Své vize ale hradecká koalice zatím nemá. Původní termín pro zveřejnění programového prohlášení byl přitom už v únoru.
Podle Hradeckého deníku si vzala nová koalice čas dva měsíce navíc na dokončení dokumentu. Ve středu 30. 3. 2011 hradecký primátor Zdeněk Fink před novináři prohlásil, že prohlášení bude hotové nejpozději do následujícího jednání zastupitelstva na konci dubna. Podle Finka nejsou žádné rozepře kvůli důležitým bodům prohlášení a zástupci jednotlivých stran už dolaďují pouze detaily. „Koalice je však široká a zapracování jednotlivých připomínek a diskuse o nich trvá poměrně dlouhou dobu. Máme to zkoncipované, ještě se vylaďují texty,“ řekl Hradeckému deníku primátor Zdeněk Fink.
Současně ale Deníku Fink přiznal, že podle jeho názoru nejdou jednání o programovém prohlášení tak rychle, jak by si přál. Prohlášení je sice důležité, není ale povinnou součástí fungování zastupitelstva. „Je přínosné nechat to projít zastupitelstvem, aby se mohlo dohlížet na případné plnění,“ upřesnil v Hradeckém deníku Fink.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme