Štítky: | Kultura | Klicperovo divadlo |

Klicperovo divadlo zahajuje sezónu: uvede v ní sedm nových kousků

Richard III. nemůže v repertoáru nové sezóny chybět
Richard III. nemůže v repertoáru nové sezóny chybět

Klicperovo divadlo zahájilo s koncem srpna předprodej na svou další divadelní sezónu, ta začne už v úterý 10. září hrou Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho. Na říjen se pak v divadle připravují hned dvě premiéry. Do konce roku 2013 se divadelní fanoušci klicperáckého souboru mohou těšit na další dvě zbrusu nové inscenace a celkem se v nadcházející divadelní sezóně v Klicperově divadle dočkáme sedmi premiér. V programu se ale budeme i nadále setkávat s hitovkami loňské sezóny a stálicemi v repertoáru Klicperova divadla.

S počátkem každé divadelní sezóny se pojí také nákup předplatného. Jeho prodej je zahájen už od minulého týdne a opět je v něm pamatováno i na nejmladší a mladé diváky. Cenově přívětivé předplatné čeká i na seniory. Jako v předchozích sezónách, i letos, můžeme na předplatné pro dospělé vidět až devět inscenací.

I v této sezóně zůstává ve stálé nabídce Klicperova divadla tak zvané kupónové předplatné. Po zaplacení částky 1200 korun se diváci mohou vydat na šest libovolných představení podle vlastní volby, také na premiérová představení. Kupónové předplatné však diváci nemohou využít v den premiéry.

Co nabídnou první dvě premiéry?

Premiér má Klicperovo divadlo v plánu hned sedm. Divákům je začne servírovat už v říjnu. 12. října na hlavní scéně obživne slavná hra od Tennesseeho Williamse z 50. let minulého století, která nás zavede do amerického jižanského maloměsta, kde spolu s hlavními hrdiny zažijeme Sestup Orfeův. V hlavních rolích uvidíme Jakuba Tvrdíka a Kamilu Sedlárovou.

Druhá premiéra, která je naplánována na 26. října, bude zároveň i českou premiérou hry Soudce v nesnázích od anglického autora Arthura Wing Pinera. Diváci se mohou už teď těšit na další komedii v podání „klicperáků“, příslib humoru jistě utvrdí i to, že hlavní mužské role se ujal ostravák Jan Vápeník.

A co bude mít Klicperovo divadlo na programu dál?

A co v blížící se kulturní sezóně Kliperovo divadlo nabídne? Na programu i nadále zůstávají loňská premiérová představení jako je Podivné odpoledne dr. Zvonka Burkeho, Marilyn, Sexmise, Žebrácká opera či pecka loňské sezóny Richard III.

Z repertoáru rozhodně nemůže zmizet Figarova svatba, která obržela titul „Komedie roku“ nebo hra Koule, která je už v září opět vyprodaná. Mezi stálicemi se pak objeví hry Bylo nás pět, Jedlíci čokolády, Dámská šatna anebo Žárlivost.

Od konce září budeme čekat na Václava

S koncem září se už tradičně několik let také pojí divadelní festival Čekání na Václava. I letos začíná 28. září a vyvrcholí 28. října a na hradecká prkna se přijedou ukázat divadla z Prahy (Dejvické divadlo, Společnost Werichova Kampa a Divadelní agentura Echo, Divadlo Ungelt, Laterna magica či Divadlo Viola), z Pardubic (Východočeské divadlo Pardubice) či z Brna (Divadlo Husa na provázku). Předprodej vstupenek na festival začíná v pondělí 2. září v 9 hodin.

Klicperovo divadlo v době divadelních prázdnin prošlo rekonstrukcí, diváci se mohou těšit na nové prostory foyerů.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

Letošní rok bude Hradcem hýbat kultura, město čekají i nové akce

Vedení města Hradce uskutečnilo během ledna pracovní jednání s více než třiceti pořadateli velkých kulturních akcí. Návštěvníky v celém letošním roce čeká pestrý program a více než pět desítek velkolepých událostí. Kromě tradičních akcí jako jsou divadelní Regiony, Rock for…
Čtěte více

Divadla, filharmonie i archeopark dostanou od kraje finance na provoz

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme