Klicperovo divadlo se chystá na Slovensko

Hradecké Klicperovo divadlo dnes uvede jako součást třetího ročníku festivalu velkých malých divadel Čekání na Václava - Prodanou nevěstu. Divadelníci se vrací dokonce ke dvěma slavným inscenacím režiséra Vladimíra Morávka. Už ve středu uvedlo Klicperovo divadlo obnovenou premiéru velkolepého přepisu filmu Miloše Formana Hoří, má panenko! S reprízami Prodané nevěsty se divadlo chystá i na Slovensko. Uvedla to ve svém vydání pro Královéhradecký kraj MF DNES.

Kritiky ceněná Prodaná nevěsta, kterou skvěle upravil korepetitor Pavel Horák, vychází ze Smetanovy a Sabinovy první verze „singspielu“, režisér do ní přidal jen Kecalovu manželku (Pavlu Tomicovou), která je nosnou osobou celého příběhu.„Prodaná měla premiéru loni v květnu a byla prvním titulem třídílné série Národ v sobě. Celý cyklus máme stále na repertoáru. Naše inscenace proslulé zpěvohry míří mezi několik málo titulů, které překročí stovku repríz, mělo by k tomu dojít pravděpodobně v závěru této sezony, patrně v květnu. Diváci také rozhodnou o jejím dalším nasazení v repertoáru pro sezonu další,“ uvedl ředitel Klicperova divadla Ladislav Zeman. Polovinu repríz divadlo odehraje v Hradci Králové, druhou padesátku na štacích po republice i na Slovensku. Tam se s Prodanou nevěstou opět chystá divadlo první říjnový týden a hrát se bude v Martině, Zvolenu a Trnavě a pak ještě při zpáteční cestě v Uherském Hradišti.
Obě inscenace doznaly změn v obsazení, například Jiřího Jelínka v Prodané vystřídal Filip Richtermoc a v Hoří Milan Žďárský. Z nových tváří se v hrách dále objeví Kristýna Kociánová, Vojtěch Hájek, Markéta Kučová či Isabela Bencová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme