Štítky: | Klicperovo divadlo |

Klicperovo divadlo povede dalších šest let jeho současná ředitelka Eva Mikulková

Eva Mikulková - ředitelka Klicperova divadla.
Eva Mikulková - ředitelka Klicperova divadla. | autor: klicperovodivadlo.cz

Ve vedení Klicperova divadla v Hradci Králové bude pokračovat jeho současná ředitelka Eva Mikulková. Její funkční období mělo skončit v červnu letošního roku, správní rada Klicperova divadla proto v loni v září vypsala konkurz na nového ředitele. Do výběrového řízení se přihlásili tři uchazeči, z nichž výběrová komise jednohlasně doporučila paní Evu Mikulkovou. "Její formulace vize a poslání, které by divadlo v dalších letech mělo plnit a kam by mělo směřovat, komise vyhodnotila jako nejlepší ze všech přihlášených, stejně tak i její návrh koncepce řízení ekonomiky a rozvoje divadla na období příštích několika let. Správní rada již  výsledek výběrové komise schválila a paní Mikulkovou jmenovala ředitelkou Klicperova divadla na dalších šest let,“ uvedl primátor Hradce Králové Alexandr Hrabálek, který je členem správní rady Klicperova divadla a byl současně i členem výběrové komise.

Podle mluvčího Klicperova divadla Martina Sedláčka porazila Eva Mikulková v konkursu bývalého ředitele Národního divadla v Praze Daniela Dvořáka a divadelníka a pedagoga Josefa Jana Kopeckého.

„Za doby působení paní Mikulkové v divadle se podařila řada úspěchů, ať se již jedná o rekonstrukce budovy, otevření nových prostor předprodeje na Gočárově třídě nebo zapojení do týmu uměleckého šéfa Pavla Kheka. I přes nelehkou situaci v době pandemie se jí daří vést divadlo správným směrem, a věříme, že to tak bude pokračovat i nadále,“ říká náměstkyně primátora pro oblast kultury Monika Štayrová, která je předsedkyní správní rady Klicperova divadla.

"Jsem ráda, že se správní rada Klicperova divadla shodla na jmenování stávající paní ředitelky Mikulkové. Pandemie ze všeho nejvíce nepřeje kultuře a pro divadla a další kulturní instituce je to mimořádně těžká doba, proto je dobře, že tým kolem paní ředitelky bude moci pokračovat v činnosti, která jistě přinese další úspěšné inscenace a bohatý repertoár," dodává náměstkyně hejtmana pro kulturu Martina Berdychová.

„Naším hlavním cílem je především získat zpět naše diváky, chceme sem zvát opět nejlepší režiséry z České republiky tak, jak se nám to dařilo doposud, a dále rozvíjet festival Regiony, dříve Divadlo evropských regionů,“ řekla pro ČT24 nově zvolená ředitelka divadla.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

Divadla, filharmonie i archeopark dostanou od kraje finance na provoz

Radní Královéhradeckého kraje schválili poskytnutí finančních prostředků pro čtyři obecně prospěšné společnosti působící v kulturní oblasti v regionu. Jedná se o Klicperovo divadlo v Hradci Králové, Filharmonii Hradec Králové, Divadlo Drak a Archeopark Všestary. Těmto…
Čtěte více

Divadelní festival se blíží. Vstupenky budou v předprodeji už od pondělí

Už se nemůžete dočkat, až si budete užívat kultury v hradeckých ulicích? Letošní divadelní festival je naplánován v termínu od 24. června až do 1. července. Předprodej vstupenek začíná už v pondělí 9. května od 10 hodin. Regiony - Mezinárodní divadelní festival Hradec Králové…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme