Štítky: | Klicperovo divadlo | Divadlo | inscenace | anketa |

Klicperovo divadlo opět zabodovalo v anketě portálu i-divadlo.cz

Vítězná inscenace Fernando Krapp mi napsal dopis v Klicperově divadle v Hradci Králové.
Vítězná inscenace Fernando Krapp mi napsal dopis v Klicperově divadle v Hradci Králové. | autor: Klicperovo divadlo

Klicperovo divadlo se stalo nejoblíbenějším divadlem roku 2019 v regionech. Rozhodli o tom hlasující diváci ve výroční anketě portálu i-divadlo.cz. Mezi regiony, tedy divadly mimo Prahu, Brno a Ostravu, získali zlatou příčku i Sára Venclovská a Jan Sklenář za hlavní role v inscenaci Fernando Krapp mi napsal dopis. Tento titul se umístil i na prvním místě jako nejlepší regionální inscenace.

Mezi regionálními divadlo zvítězilo hradecké Klicperovo divadlo s velkým náskokem. Získalo v anketě 52 hlasů, na druhém místě skončilo s 38 hlasy Jihočeské divadlo České Budějovice a třetí příčku obsadilo s 32 hlasy Divadlo F.X.Šaldy Liberec. Kompletní výsledky jsou k dispozici zde.

Vedle divácké ankety vyhlašuje portál i-divadlo.cz také redakční nominace (Klicperovo divadlo bodovalo v anketě i dříve). Redakce nominovala na nejlepší herecký výkon roku 2019 Jana Sklenáře za titulní roli v inscenaci Fernando Krapp mi napsal dopis. Tato podle hlasujících nejlepší inscenace mezi regiony měla v Hradci Králové premiéru 23. března 2019 ve Studiu Beseda, režíroval ji Jan Holec. 

Německý dramatik Tankred Dorst napsal svého Fernando Krappa v roce 1992 a inspiroval se přitom povídkou španělského spisovatele Miguela de Unamuna Celý muž, která vznikla už ve 20. letech 20. století. Herečka Sára Venclovská získala spolu s Janem Sklenářem za hlavní role v této inscenaci první místo mezi všemi regionálními herci.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

ZVEME: Zima skončí vynesením Smrtholky, koná se Velikonoční jarmark

Co podniknout v Hradci Králové o víkendu? Můžete vyrazit na některý z koncertů - v Aldisu vystoupí Leoš Mareš, Laura a její tygři zahrají v klubu LUCIE, do Filharmonie dorazí úspěšná inscenace Caveman. V Adalbertinu se koná Velikonoční jarmark a děti tam budou moci…
Čtěte více

ZVEME: Na živý betlém do Svinar. Zpívat se bude v hradeckém divadle i před ním

Čtvrtý adventní a zároveň vánoční víkend nabídne v Hradci Králové opět rozmanité akce. Zpívat budou herci Klicperova divadla v improvizačním pásmu, skauti zase zvou na zpívání u Betlémského světla před divadlem. Divadlo Drak zve děti na inscenaci Vyšla hvězda nad Betlémem. V…
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme