Klicperovo divadlo nominováno na Divadlo roku

Královéhradecké Klicperovo divadlo patří již dlouhou dobu mezi nejprestižnější divadelní scény v České republice. Letos se možná dočká hned několika dalších významných ocenění. Divadlo bylo nominováno na Cenu Alfréda Radoka v kategorii Česká hra roku za Noc oživlých mrtvol a také v kategoriii Divadlo roku. Kromě toho získal ještě člen divadelního souboru Dušan Hřebíček nominaci na Thalii v kategorii nejlepší mužský herecký výkon za roli v inscenaci Král je panna.

Klicperovo divadlo sklízí ve své novodobé historii jedeno ocenění za druhým. Pokud by se stalo Divadlem roku 2010, nebylo by to pro Východočechy až takovou novinkou. V letech 1998 až 2003 se Klicperovo divadlo stalo držitelem tohoto ocenění hned čtyřikrát. Také Noc oživlých mrtvol by nebyla první oceněnou Českou hrou roku v podání královéhradeckého souboru. Loni v této kategorii uspěla inscenace Náměstí Bratří Mašínů.
Kromě Cen Alfréda Radoka má Klicperovo divadlo své želízko v ohni i v prestižní Thálii. V kategorii nejlepší herecký výkon byl nominován herec Dušan Hřebíček za roli ve hře Král je panna. Kromě hřebíčka byli v dané kategorii nominováni ještě Petr Nárožný a Jiří Štěpnička.
Slavnostní předání Cen Alfréda Radoka proběhne 5. března v Divadle Komedie a o týden později nabídne ČT 2 sestřih z tohoto udílení. Osmnáctý ročník Cen Thálie proběhne 26. března a v přímém přenosu jej nabídne ČT 1.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
26.2.2011 19:29
Hradecan  (Nováček)
Hm,super,jen se obávám toho,aby to zas vše nesebrala pražská divadla.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme