Klicperovo divadlo má šanci stát se popáté Divadlem roku

Královéhradecké Klicperovo divadlo má letos opět šanci získat ocenění Divadlo roku v anketě odborné veřejnosti o Ceny Alfréda Radoka. Divadlo, které letos slaví 120. výročí svého založení, získalo v minulosti toto ocenění již čtyřikrát. Podle ředitele divadla Ladislava Zemana pomáhají nominace i případný zisk ocenění zvyšovat dobré jméno hradeckého divadla.
"Je to pro nás radostné, že se již několik let pohybujeme v horních patrech zájmu odborné veřejnosti. Samozřejmě, že ocenění pomáhá zvyšovat renomé divadla," řekl Zeman. Tvrdí, že srovnávat práci jednotlivých divadel je obtížné. "Těší nás, že naše práce má smysl, protože zajímá lidi, kterých ročně přijde na naše představení kolem sto tisíc, zájem je i o zájezdová představení, kde poptávka převyšuje možnosti souboru," řekl Zeman s tím, že mezi návštěvníky divadla jsou lidé z celé republiky.
Klicperovo divadlo loni dokončilo opravy hlediště, v létě začne oprava jeviště, což je poslední významná stavební akce v hlavní divadelní budově. Divadelní budovy město rekonstruuje postupně od roku 1990, kdy se opravily první fasády. Celkem náklady vyšplhaly na sto milionů korun. Město chce letos také začít s rekonstrukcí druhé divadelní scény ve studiu Beseda. Obě zchátralé budovy studia by měly letos dostat nové střechy. Oprava vlastního divadelního sálu by měla přijít na řadu příští rok. Celkové náklady na opravy Besedy město odhaduje na 80 milionů korun.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme