Klicperovo divadlo dokončilo opravy hlediště

Královéhradecké Klicperovo divadlo od tohoto týdne svým návštěvníkům nabízí možnost sledovat divadelní představení v lepších podmínkách. Divadlo po několika měsících otevřelo zrekonstruované hlediště, hradecká radnice za jeho úpravy zaplatila zhruba 24 milionů korun.
Návštěvníci divadla se mohou těšit na nová sedadla, zrekonstruované balkony a lóže. "Součástí rekonstrukce bylo vybudování klimatizace, která v divadle citelně chyběla, a další interiérové úpravy," řekl náměstek hradeckého primátora Josef Malíř. V novém hledišti je 407 míst k sezení, po rekonstrukci se zlepšilo osvětlení a ozvučení celého prostoru. Novinkou jsou také kabiny pro tlumočení, jež divadlo využije především při pořádání mezinárodního divadelního festivalu Divadlo evropských regionů.
Současně s dokončením oprav hlediště začala ve foyer divadla znovu fungovat Galerie U Klicperů, která letos slaví 15. výročí založení. Podle ředitele divadla Ladislava Zemana jsou k vidění obrazy, které divadlu věnovali vystavující umělci. Výstava bude otevřena při představeních na hlavní divadelní scéně až do 17. února příštího roku.
Nově zrekonstruované divadlo si budou moci návštěvníci prohlédnout i bez toho, aby šli na divadelní představení. 27. - 28. prosince v odpoledních hodinách se totiž uskuteční dny otevřených dveří.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme