Štítky: | kiosky | pražský most |

Kiosky na Pražském mostě smůla bude provázet i nadále. Město s jejich opravou zatím nepočítá

Kiosky se oprav jen tak nedočkají.
Kiosky se oprav jen tak nedočkají. | autor: hradeckralove.cz

Kiosky, které stojí na Pražském mostě v Hradci Králové, se nového kabátu jen tak nedočkají. Smůla je provází i nadále. Jejich opravy jsou v nedohlednu. Přestože v minulosti město vypsalo už tři výběrová řízení a ještě na podzim tehdejší náměstek primátora Jindřich Vedlich mluvil o opravě v roce 2019, nové vedení města s opravou rotund počítá nejdříve za dva roky. Uvádí to Hradecký deník.

Dlouholetý příběh opravy unikátních secesních kiosků na Pražském mostě stále nemá konec. Loni v létě předalo město rekonstrukci dvou zbývajících kiosků do rukou Správě nemovitostí Hradec Králové s tím, že podle tehdejšího náměstka primátora Jindřicha Vedlicha mělo k opravě dojít v letošním roce. Nová koalice na hradecké radnici však s opravou kiosků v nejbližší době nepočítá.

Současná náměstkyně primátora pro oblast správy majetku města Věra Pourová potvrdila, že oprava historických kiosků se zatím neplánuje. „Myslím si, že ty kiosky jsou určitě zajímavá věc, ale je to otázka peněz. V pořadí to máme, ale aktuální to teď není,“ řekla Pourová s tím, že město má jiné priority. Oprava jednoho kiosku vyjde zhruba na dva miliony korun. „Obávám se, že příští dva roky se k tomu rozhodně nedostaneme,“ dodala Pourová.

„Zpracováváme teď realizační dokumentace a čekáme na závazné stanovisko památkářů. Potom ještě budeme čekat na nějaké peníze od města. Když by bylo tohle všechno hotové, pustili bychom se do opravy dalšího kiosku, řekl přitom provozně technický náměstek Správy nemovitostí Hradec Králové Jiří Dušek Deníku s tím, že s opravou obou kiosků zároveň z finančních důvodů nepočítá.

Nyní jsou údajně finance pouze tak na opravy půlky jednoho kiosku. Záleží na dohodě s městem.

Opravy kiosků začaly už v roce 2016. To se opravil jeden kiosek, loni pak druhý. Dva zbylé na rekonstrukci stále čekají. Secesní Pražský most pochází z roku 1910, kiosky jej doplnily o dva roky později. Most i s kiosky navrhl známý architekt Jan Kotěra.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Opravy uzavřely Pražský most. Někteří řidiči zákaz nerespektují, tak padají první pokuty

Pouze od včerejšího dne je kvůli opravám uzavřen Pražský most v centru Hradce. Někteří řidiči však zákaz vjezdu nerespektují a padají pokuty. V dopravní špičce auta stojí v kolonách na Tylově náměstí a Tyršově mostě. Před pár dny se dopravní situace zkomplikovala i na křižovatce…
Čtěte více

Opravy Pražského mostu už se blíží. Nebude ale uzavřen pro všechny

Plánovaná údržba Pražského mostu v centru Hradce Králové začne 8. dubna. Dělníci se na mostě objeví ale už o víkendu 6. dubna, kdy budou zahájeny finální přípravné stavební práce bez dopravních omezení. Během oprav bude otevřená pouze jedna polovina mostu pro chodce, záchranáře…
Čtěte více

Pražský most čeká velká údržba. Provoz na něm bude omezen

Na začátku příštího týdne začnou přípravné práce na opravu a údržbu Pražského mostu v centru Hradce Králové. Zhotovitel na místě provede obnovu protikorozní ochrany, montáž nových sítí proti ptactvu a opravu chodníků. Během prací, které stavbaři dokončí do konce července, bude…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme