Kino Centrál se rozšiřuje

Kino Centrál v Hradci Králové nabídne od pondělí 29. ledna svým návštěvníků další služby. Otevře totiž druhý sál. Přestavěné a dovybavené prostory foyeru a kavárny artkina budou sloužit nejen k filmovým projekcím, ale i mnoha dalším kulturním a klubovým činnostem, pro něž se v Hradci Králové jen obtížně hledalo umístění.
"Menšinové žánry a o ně projevující zájem komunity, mezi něž patří převážně mládež, tak získají prostor pro svou realizaci a šanci podílet se na kulturním a společenském životě ve svém okolí. Lidé mohou v takto vybaveném prostoru organizovat svá setkání i téměř sami," uvedl ředitel kina Leoš Kučera. Úpravou interiéru foyeru vznikne ideální místo pro menší koncerty, besedy a divadelní představení. "Dalším prostorem, který bude pro projekt využíván, je kavárna artkina, jež se přemění na druhý projekční sál určený pro prezentaci snímků z elektronických médií. Projekt nabízí mladým lidem jiný způsob kontaktu s kulturou," říká Martina Kemrová, tisková mluvčí T-Mobile. Mobilní operátor se na projektu finančně podílel částkou 80 tisíc korun, celkové náklady dosáhly 367 tisíc korun.
Nové prostory budou otevřeny přednáškou o Jihoafrické republice Kultura násilí nejen za apartheidu. Prvním filmem, který se bude o dva dny později promítat v upravené kavárně, je švýcarský dokument Kdo byl Kafka?

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme