Kino Centrál nabídne třetí rozměr

Královéhradecké Artkino Centrál čeká zásadní krok k modernizaci. Už v polovině února nabídne divákům projekci trojrozměrných filmů. Posledním potřebným krokem k nové technologii bylo speciální plátno. To už je na místě.

Nové stříbrné plátno dorazilo do Hradeckého Centrálu. Diváky tak po několika měsících čekání mohou oslovit 3D filmy, které jsou lákadlem komerčních multiplexů. Poprvé by se prostorový obraz měl promítat 16. února. „V loňském roce jsme vybavili kino digitálním projektorem, který je schopný promítat filmy v tom nejlepším rozlišení. Nyní budeme schopni nabídnout i nejlepší možnou kvalitu 3D projekce,“ řekl Hradeckému deníku ředitel Artkina Centrál Leoš Kučera.
Podle něj chtěli původně začít promítat ve 3D už loni v listopadu. Právě speciální plátno ale změnu zdrželo. Na současném trhu se jedná o nedostatkové zboží. „Vyrábí je pouze jediná firma na celém světě. Proto to zpoždění. U nás bude rolovací a široké dvanáct a půl metru,“ objasnil Deníku Kučera.
S novinkou chystá kino pro diváky i malý dárek. Speciální brýle, díky nimž je možné trojrozměrný obraz sledovat, si návštěvníci odnesou domů. Podle Kučery to má i praktický důvod: „Nehrozí tedy, že zdědíte umyté brýle po někom jiném, což je asi nejdiskutovanější záležitost kolem 3D projekcí,“ dodal v Hradeckém deníku ředitel kina.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
5.2.2010 13:11
Bjorken (neregistrovaný)
4K projektor - jediný v ČR. RealD technologie - jediná v ČR. A nejsou v multiplexu, ale v kouzelném art kině Centrál. Gratuluju. Hned se půjdu podívat na Avatara. Už jsme ho viděl na megaplátně v IMAXU (ale jsem zvědavý na originál s titulky). Ať žije Centrál!

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme