Když Rock for People doloží ztráty, může dostat milion

Rada města na svém úterním zasedání znovu doporučila zastupitelstvu Hradce Králové, aby schválilo příspěvek ve výši jednoho milionu korun pro organizátory hudebního festivalu Rock for People. Ročník 2012 byl pro festival zatím nejztrátovějším v jeho dějinách trvání. Udělení finanční podpory je však i nadále podmíněno podrobným doložením ztrát. Pořadatelé festivalu na to mají čas do konce října, kdy se koná další zastupitelstvo města.

Zástupci festivalu Rock for People požadují po městě Hradec Králové kompenzaci za to, že se v letošním roce dostali ve svém účetnictví do červených čísel. Ztráty vznikly především vlivem nepříznivého počasí a bouřek, které se začátkem července prohnaly přes Hradec Králové.

„Rada města znovu projevila vůli tyto peníze na festival dát, ale do zastupitelstva města musí organizátoři festivalu doplnit chybějící doklady,“ řekl ve středu Zdeněk Fink, primátor Hradce. „Ztráty nejsou dobře doloženy, obdrželi jsme k tomu na radě města text o velikosti jedné strany A4, což nepovažujeme za dostačující,“ uvedl ještě primátor. Poukázal také na to, že se jednalo pouze o výpis faktur, ze kterého nebylo patrné, co bude či nebude uhrazeno z jiných zdrojů - na příklad od pojišťovny.

Josef Krofta, náměstek primátora pro kulturu, uvedl, že za něj osobně by mu doložené doklady stačily. Podporu projevenou ze strany města totiž považuje za gesto, kterým chtějí radní festival na území Hradce Králové udržet.

Rada města již v minulém měsíci doporučila zdejšímu zastupitelstva, aby podpořilo festival požadovanou částkou jednoho milionu korun. Debaty kolem výše i oprávněnosti příspěvku ale nakonec vedly ke stažení tohoto bodu z jednání zastupitelstva. O návrhu na poskytnutí milionu z městské kasy se tedy nakonec na zářijovém zasedání zastupitelů města vůbec nerozhodovalo.

Tématu jsme se věnovali také v těchto článcích: 
Rock for People nedostane milion, zatím 
Rock For People se má zahojit milionem z městské kasy 
Rock for People rekapituluje: nejvyšší návštěvnost a největší škody

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

V Hradci vystoupí Ed Sheeran

Hradec Králové už díky různým festivalům zažil řadu hudebních celebrit. Nyní se může chystat na další zvučné jméno. V létě 2024 vystoupí na hradeckém letišti v rámci své "+ - = ÷ x Tour" legenda současné populární hudby Ed Sheeran. Oznámili to dnes organizátoři z Améba…
Čtěte více

ZVEME: Hradec o víkendu pohltí festivaly hudby, divadla, jídla i piva

O víkendu můžete v Hradci Králové jíst, pít, poslouchat hudbu, sledovat filmy i divadelní představení. Do Amfiteátru na Chlumu zavítají slavní čeští herci s kusem Víš přeci, že neslyším, když teče voda. Letní kino Širák zve na film Buď chlap! V Žižkových sadech bude…
Čtěte více

Zveme: Vodáci se sejdou na Biřičce, hudební fanoušci na Rock for People, milovníci růží v rozáriu

Celý víkend bude na hradeckém letišti patřit festivalu Rock for People. Pozor, 5. ročník Hradeckého léta v letním kině Širák je zrušeno. Vodáci mají sraz na Biřičce, soutěžní rozárium v Kuklenách v Hradci Králové chystá dny otevřených dveří. Taneční studio T-BASS pořádá největší…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme