Kavalír B ulehčí řidičům i úředníkům

Odbor dopravy na hradeckém magistrátu navštívilo v loňském roce téměř 90 tisíc lidí. Ti se od léta mohou těšit na nové prostory v objektu Kavalíru B v Gayerových kasárnách. Rada města tento týden vybrala vítěze výběrového řízení na stavební úpravy objektu. Tím se stala firma AGS Bohemiastav, která nabídla cenu 6,5 milionu korun.
"Přemístění dopravní agendy ulehčí motoristům vyřízení všech potřebných dokumentů. Rekonstrukcí v objektu vznikne moderní velkoprostorové pracoviště s recepcí a s pokladnou, což urychlí práci na registru vozidel a evidenci řidičských průkazů. Lidé jistě ocení, že nebudou muset řešit nedostatek parkovacích míst jako u sídla Magistrátu města Hradec Králové na ulici Československé armády," řekla vedoucí odboru dopravy Pavla Koubová.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
6.3.2005 21:51
Jakub Fabián (neregistrovaný)
Proč?
Někteří lidé to neocení! Někteří by spíše ocenili, kdyby Kavalír zůstal tím, co mu podle mě sluší nejlépe - hudebním klubem. Za krátkou existenci Kavalíra jako klubu jsem v něm byl svědkem několika skvělých vystoupení. Jana Koubková se svým EU bandem, Blues Messengers, z poslední doby povedené Setkání muzikantskejch všech věků. Na ni hudebníci z celého kraje vyjádřili nesouhlas s přestavbou Kavalíra - a nebylo ji málo. Nebýt Kavalíra a Hudby na soutoku, těžko by v Hradci zahrál Mojmír Papalescu nebo za pár dní Čankišou...
Jak ve svých článcích zdůrazňuje pan Mareček, Pardubice mají Divadlo 29, Hradec má Kavalíra. Nebo měl? Je ještě vůbec šance klub zachránit? Troufám si tvrdit, že pro odbor dopravy by se našlo i jiné místo, ale alternativně kulturní klub ho bude hledat jen těžko. Pokud vůbec nějáké najde, bude nesrounatelně horší.
Je smutné, že v tak kulturním městě, jako je Hradec Králové, dostanou úředníci přednost před umělci. Smutné, ale skutečné.
Přesto stále věřím, že se klub nějakým zázrakem podaří zachránit a proto se s ním ještě nebudu loučit...
7.3.2005 09:46
bakterie (neregistrovaný)
Ve vyspelych zemich, kde verejne prostredky jsou opravdu verejne a nejsou majetkem statnich zamestnancu mivaji auta jedinou SPZ za svou zivotnost a stat neni nucen budovat zhovadile urady pro registraci a evidenci dvoukolaku a privesnych voziku.
Je mi moc lito, ze kvuli ouradu klub zmizi.
8.3.2005 14:22
taky z HK (neregistrovaný)
zrušení klubu
Jo,když se začne , neví se kdy přestat. Tak se přemistuje, a přemisťuje, odsud tam, odtamtud sem, onam, zpátky - a korunky jen lítají... Proč nenechat věci tam kde jsou. Je to přece o lidech.Budovy samotné práce neurychlí, nebo ano?
Nebo se jinde bude rušit něco jiného, aby se tam přemístil stávající klub? Není to ale zbytečné?
8.3.2005 20:31
KarelJaromir (neregistrovaný)
kavalír
No jo...ten klub byl soukromý, ekonomicky to neutáhl a zkrachoval.
Navzdory hezkým vystoupením.
10.3.2005 21:05
Jakub Fabián (neregistrovaný)
Myslím, že s krachem to nemá nic společného...
9.3.2005 08:24
Honza (neregistrovaný)
Nedávno proběhla v médiích zpráva o epidemii chřipky v ČR. Hradec ale trpí úplně jinou epidemii a sice byrokratickou. Hesla typu:,,Město pro život...Salón republiky..atd. mohou být směle nahrazeny:,,Město pro úřednictvo celé republiky...Salón naškrobených límečků. Proč jsme neslyšeli o jiných variantách umístnění odb. dopravy v rámci budov vlastněných městem? Proč zrovna Kavalír B je tím nejvhodnějším? Rád bych viděl nějaký zápis, studii o rozhodnutí právě pro tento prostor.
10.3.2005 21:02
Jakub Fabián (neregistrovaný)
souhlas
Naprosto souhlasím...
I když je to málo pravděpodobné, třeba to ještě dobře dopadne...
15.3.2005 16:58
jája (neregistrovaný)
Radní razí politiku - "město jsme my" a podle toho to v Hradci vypadá. Nejsou to komunisté, ledy ti bývalí, co nasili v kapse cihlu aby je to táhlo ... však víte.
14.3.2005 08:20
Maxim Romero (neregistrovaný)
Kavalír B
Sám odbor dopravy, se nechal slyšet, že za pár let pro ně bude tento prostor malý. Proč tedy stavět kanceláře na čtyři čí pět let?Není lepší vhodně investovat na delší dobu ?Uvažovat trochu do budoucnosti?To by však toto město nesmělo být komunistické. Taková Vrbenského kasárna, je o dost větší a jen 50 m dál.Skýta všechny výhody,které město uvadí jako argumenty- Kulturu přece nepotřebujem.na co?lidé by se moc flákali a utráceli za zábavu to přece nejde.
21.3.2005 19:19
Jája (neregistrovaný)
Kavalír B
tak, tak, na chudé přísnost, ale bohatým a mocným by trocha rozumu neuškodila. Radní se chlubí, že hospodařili s přebytkem, ale přitom se jim jen neopadřilo udělat tak veliký dluh, jaký si předsevzali - je menší a to je tedy ten přebytek. Milionek tam, miliarda sem - proč šetřit, vždyť ti chudí to z daní zaplatí!
23.3.2005 08:26
Honza (neregistrovaný)
Kavalír B v likvidaci
Tak bohužel dle informaci z www.flycyber.bloguje.cz.je s Kavalírem definitivní Ámen :o(( Poslední akce která se uskuteční, bude SKA-paráda 26.3.05. Doufám že příjde maximum lidí a spolu s kapelami vytvoří takový šrumec, že se budoucím pomocníkům Velkého bratra bude ozývat v uších kdykoliv co zasednou do svých póstrovaných křesílek, aby nám milostivě prodloužili řidičák!!!!
A co na to odbor kultury? Existuje vůbec?
23.3.2005 19:05
flycyber (neregistrovaný)
Bohužel...
Tu zprávu jsem dostal poštou od MX.
Toho 26. to bude doufám vydařená akce, i když s nádechem smutného konce. A k tomu odboru kultury. Absolutně netuším, jak na radnici ty vztahy fungují, ale myslím, že odbor kultury byl spíš pro zachování, ale asi to nemohl prosadit. Stejně mi nikdo nevymluví, že udělat z toho kanceláře je nesmysl a do poslední chvíle budu věřit, že se přece jen stane zázrak a klub bude jako klub fungovat dál.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme