Kam na výlet? Poradí nové cyklomapy a turistické noviny

Ilustrační foto ze závodu Okolohradce | Foto: Jiří Gangur
Ilustrační foto ze závodu Okolohradce | Foto: Jiří Gangur

Kam na Hradecku vyrazit na kole? Cyklistům by už příští sezonu měly poradit zbrusu nové a hlavně aktuální cyklomapy a informační brožury, které se chystá nechat vytisknout Královéhradecký kraj. Materiály kromě Hradecka zmapují i další významná území kraje – například Krkonoše, Český ráj nebo Orlické hory. Mapy by měly být k dispozici od března příštího roku a to v informačních centrech či na veletrzích cestovního ruchu.

Ne nadarmo je Hradec Králové označován přízviskem město cyklistů. V květnu si například krajské město odneslo hned dvě ocenění ze soutěže Hlavní město cyklistů. Město se snaží vycházet majitelům kol stále více vstříc. Potvrzuje to i nedávná zpráva, že se v hradeckých lesích pracuje na propojení okruhu s asfaltovým povrchem a už na podzim by mělo být k dispozici zhruba dvacet kilometrů vyasfaltovaných tras.

Od podzimu začnou vycházet Turistické noviny

Cyklisté by se nyní měli dočkat i nových map. „Cyklomapy by měly vyjít v nákladu šedesáti tisíc kusů a informační brožury v nákladu tří set tisíc kusů. Tisk těchto materiálů je součástí projektu Podpora rozvoje cestovního ruchu v Královéhradeckém kraji,“ vysvětlila Martina Götzová z tiskového oddělení kanceláře hejtmana. Tisk materiálů zaplatí evropské dotace z Regionálního operačního programu Severovýchod. Turistům atraktivní tipy na výlet i aktuální kulturní, společenské či sportovní akce poradí také nově vydávané Turistické noviny. Jejich první číslo vyjde už na podzim.

Mapy poradí cyklistům i turistům

Kromě toho, že budou v mapách k nalezení veškeré aktuální cyklotrasy a cyklostezky, vhodné trasy si v nich najdou třeba i milovníci kolečkových bruslí. „Cesty budou na mapě rozlišeny také podle povrchu. Chybět ale nebudou ani běžné turistické trasy. Na mapě bude zároveň vyznačeno dvanáct největších krajských lákadel, kterým se budou věnovat i samostatné informační brožury. Na rubové straně pak dostanou turisté tipy, jak se k významným místům, ale i k dalším turistickým cílům v kraji dostat,“ upřesnila Martina Götzová.  V Mapách budou zakresleny také cykloservisy či zařízení, která získala označení Cyklisté vítání.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Díky městským dotacím se tenisté dočkají nové antuky a další sportovci tribun či šaten

Mezi provozovatele sportovišť rozdělí město Hradec Králové dotace ve výši více než 4,16 miliony korun. Třeba TJ Sokol Hradec Králové bude moci zastřešit tribuny a hlasatelny a tenisté se dočkají generální rekonstrukce a výměny povrchů devíti antukových kurtů. Město tak…
Čtěte více

Hradec podpoří sport a kulturu více než devíti miliony korun

Hradec Králové vyplatí v rámci dotací přes devět milionů, které rozdělí mezi 38 sportovních a 34 kulturních organizací nebo spolků. Sportovní kluby, které pracují zejména s dětmi a mládeží, dostnou od radnice osm milionů korun. Na podporu uměleckých těles a spolků…
Čtěte více

Hradečtí sportovci se mohou těšit na podporu města. Rozdělí si mezi sebou přes 15 milionů

Hradečtí sportovci mohou počítat s finančí podporou od města. Rada města odsouhlasila poskytnutí dotace ve výši 15,5 milionů korun na basketbal, tenis, cyklistiku, atletiku, vodní polo, stolní tenis, squash a další. Finanční podpory ve výši až 960 tisíc korun by se také měly…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme