Kádr fotbalového Hradce se mění

Výraznými změnami prochází v těchto dnech hráčské složení fotbalového klubu FC Hradec Králové. Kádr posílilo několik zkušených hráčů, ovšem na programu byl i odchod jedné z opor.
Dlouholetý kapitán Votroků Michal Šmarda přestoupil počátkem týdne do týmu prvoligového nováčka Bohemians 1905. Naopak do Hradce Králové míří hned čtyři posily. Útočnou hru by měl podpořit druhý nejlepší střelec loňské druhé ligy Ivo Svoboda. Ten přichází z Jihlavy, ale prvoligové zkušenosti má i z Českých Budějovic a Slávie. "V Jihlavě mi právě skončila smlouva a já jsem neváhal, když přišla nabídka hrát v Hradci Králové. Je to klub s tradicí, má perspektivní kádr s potenciálem se dále rozvíjet. Od nového angažmá si samozřejmě slibuji, že budeme hrát v této sezoně o 1. ligu," uvedl Svoboda na webových stránkách fotbalového klubu.
Obranné řady by měl po odchodu Šmardy posílit zkušený Jiří Pospíšil. Ten strávil dlouhá léta ve slovenském Ružomberoku, se kterým dokonce nahlédl do pohárové Evropy. O hráče měl Hradec zájem již delší dobu, ale přestup byl zrealizován až v létě. "Jasným cílem pro mě v nové sezoně je postup do 1. ligy, v které bych rád v dresu Hradce působil," citují Pospíšila klubové stránky.
Kromě Pospíšila a Svobody mají na východ Čech namířeno i útočník Miroslav Vodehnal, který hrál poslední sezónu na Kypru a také záložník Náchoda Marek Kopecký. Další posily hodlá vedení klubu představit v následujících dnech.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme