Štítky: | Škola | zápis |

K zápisům do škol přišlo více dětí než vloni, celkem něco přes tisícovku

Ilustrační foto
Ilustrační foto

Do sedmnácti městských základních škol přišlo při pátečních a sobotních zápisech 1 065 dětí.  

Po započtení 120 doposud podaných žádostí o odklad povinné docházky by mělo v září usednout do školních lavic 941 žáků prvních tříd. 

Rodiče budoucích prvňáčků obdrželi i letos u zápisu registrační číslo, pod kterým je žák po celou dobu přijímacího řízení evidován. Výsledky o přijetí prvňáčka budou ředitelem školy oznámeny do třiceti dnů ode dne konání zápisu.

"Rodiče budou informování prostřednictvím vyvěšených registračních čísel na úřední desce školy, nebo na jiném obvyklém místě určeném pro vyhlášení správních rozhodnutí, ale i způsobem umožňujícím dálkový přístup, a to po dobu 15 dnů," informovala Magdalena Vlčková, mluvčí města Hradec Králové. Doplnila, že písemnost se považuje za doručenou patnáctým dnem po vyvěšení. 

„Ve srovnání s minulým rokem se dostavilo k zápisu o 29 dětí více. I vzhledem k odkladům některých z nich, jich v září zasedne do školních lavic o 28 více než loni. Obdobný vývoj předpokládáme ještě v dalších dvou až třech letech. Pak bude směřovat křivka opět dolů. S touto prognózou počítáme a snažíme se na ni reagovat při nastavení provozu školských zařízení pro ten který školní rok,“ komentovala první výsledky letošních zápisů do základních škol Anna Maclová, náměstkyně primátora.

Pokud rodiče žáka po dovršení šestého roku věku požádají o odklad povinné školní docházky z důvodu nedostatečné tělesné nebo duševní vyspělosti, doloží svoji žádost o odklad povinné školní docházky posouzením příslušného školského poradenského zařízení a posudkem odborného lékaře nebo klinického psychologa.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)

Přečtěte si také

Blíží se zápisy do základních škol. Co rozhoduje pro přijetí na konkrétní školu?

Bezmála tisícovka budoucích prvňáčků vyrazí v dubnu k zápisům do základních škol v Hradci Králové. Ty se letos uskuteční v pátek 12. dubna a v sobotu 13. dubna, přičemž od 25. března mohou rodiče prvňáčků podávat přihlášky prostřednictvím elektronického formuláře na webových…
Čtěte více

Škola v Úprkově ulici otevře novou venkovní učebnu na střeše a opravený pavilon

Před rokem byla v Základní škole Úprkova v Hradci Králové zahájena rozsáhlá rekonstrukce pavilonu druhého stupně. Kromě dílčích oprav vnitřních a vnějších rozvodů sítí zde bylo vystavěno také jedno patro nových odborných učeben včetně moderního vybavení, zelená střecha s…
Čtěte více

Po dvou letech přijdou děti k zápisu osobně, hradecké školy přijmou i žáky z Ukrajiny

V Hradci Králové se letos zápisy do prvních tříd základních škol uskuteční v pátek 8. dubna a v sobotu 9. dubna. Děti tak po dvou letech pandemie koronaviru přijdou do školy osobně. Hradecké školy budou přijímat i děti z Ukrajiny. Ty budou mít v Hradci Králové zápis 17. června.…
Čtěte více
Mohlo by se hodit
Doporučujeme