K úklidu parkovišť se opět nikdo nehlásí

Spolu se sněhovou nadílkou se letos znovu opakuje loňský problém s parkovišti. Zasněžené plochy nechce nikdo uklízet. Ke zodpovědnosti se příliš nehlásí ani město ani provozovatel parkování firma ISP (dříve Atol). Zmrzlý sníh se znovu mění v pomyslný horký brambor.

Společnost ISP i hradecká radnice se staly terčem kritiky kvůli nepoužitelným parkovištím už loni. Podle tehdejších jednání se ISP ke své částečné zodpovědnosti přihlásila. Scénář zapadaných parkovacích míst se ale letos opakuje a obě strany přehazují odpovědnost na druhého. Jak uvedla Mladá fronta Dnes, podle hradeckých Technických služeb je za úklid parkovišť mimo kalamitu zodpovědná ISP. Ta však říká přesný opak. "My máme uklízet parkoviště pouze během kalamity a město je má uklízet průběžně. Technické služby nám bohužel při úklidu silnic nahrnuly sníh do parkovišť, a proto se tam vytvořily mantinely. Včera jsme tak celou noc na své náklady uklízeli alespoň tam, kde to bylo možné," řekl MF Dnes předseda představenstva ISP Dušan Čížek.
Kde je tedy pravda? Že by se obě strany dokázaly domluvit, tomu zatím nic nenasvědčuje. Podle Čížka zatím po volbách město s ISP nekomunikuje. Podle Magistrátu ale Čížka zvali na jednání Rady. "Pana Čížka jsme zvali, došlo tam asi k nějakému technickému šumu," vysvětlovala Mladé frontě Dnes mluvčí radnice Markéta Baldrychová.
Řidičům tak nezbývá doufat, že až do domluvy obou stran se zima obejde bez sněhu. Jinak si možná budou muset před zaplacením parkovného řidiči ještě své místo uklidit.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme