Jukl: Chceme 1. ligu od Čáslavi

Vedení fotbalového klubu FC Hradec Králové oficiálně oznámilo, že má zájem koupit od Čáslavi prvoligovou licenci. Jak uvedl v rozsáhlém rozhovoru pro Hradecký deník generální ředitel klubu Richard Jukl, klub již s Čáslaví vede jednání a má na odkup licence vlastní prostředky.

V médiích se již delší dobu spekuluje o tom, že licence by mohla stát přibližně 20 milionů korun. Podle Jukla jde však o jinkou částku, nechtěl ji však upřesnit Na zakoupení licence prý klub má vlastní prostředky. Mimo jiné i díky tomu, že se letos týmu nedařilo a hráči nedostávali prémie. Případným přechodem do nejvyšší soutěže by se navíc zvýšila výrazně šance na příchod sponzorů. Mohl by stoupnout i zájem některých hráčů z ostatních týmů, kteří by jinad do druholigového klubu nechtěli přestoupit. Podle Jukla mají v současné chvíli Votroci v kádru přibližně 11 hráčů, kteří snesou prvoligové měřítko. Dalších zhruba pět hráčů by bylo třeba dokoupit. "Lépe se doplňují fotbalisté do první ligy než do druhé," řekl Hradeckému deníku Jukl.
Zatímco finance na nákup licence nejsou podle Jukla problémem, komplikace může přinést špatný stadion. Trávník totiž není vyhřívaný. Hradec stejně jako i několik jiných prvoligových klubů může zažádat o výjimku. Pokud by ji však nedostal, není možné v Hradci Králové první ligu hrát.
O tom, jestli Hradec Králové licenci od Čáslavi koupí, tak bude již příští týden rozhodovat majitel klubu, kterým je město. Rada města by se odkoupením licence měla zabývat již v úterý.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
8.6.2009 07:25
Diviš (neregistrovaný)
Pane Jukl!
Nemohu pochopyt,že po takovém neúspěchu jakého jste s klubem FC HK kletos dosáhl se odvážíte napsat takový článek.Jak je možné že mužstvo,které má v kádru 11 hráčů ,kteří snesou prvoligové měřítko hrajete to co letos a málem sestoupíte?.
Nákupy,které jste za poslední roky provedl byly evidentně špatné,ale Vy to tak nevidíte?
Trenéři od Uličného všechno bída Mazuru vyhodlili po pár zápasech v Nitře tak proč píšete ,že to byl dobrý trenér.
Vzhledem k tomu,že klub řídíte vy hráče jste trenérům nakupoval také ty Vy označuji Vás za hlavního viníka stavu FC HK.
Koupit od Čáslavi ligu je nesmysl.Nemáte stadion na kterém by se mohla hrát 1 liga,ven nikdo jezdit za FC HK nebude!a ani hráče stávající měli problém udržet II ligu!!!
Již jsem Vám několikrát psal hrajte se svými vybudujte nový tým a pokuste se během několika vykopat ligu.Vaše každoroční nákupy jsou k ničemu.V ČR nejsou fotbalisté nemá je ani Slavie ani Sparta a těžko je tedy sežene FC HK.Musíte si je prostě vychovat.Dorostům se vedlo dobře tak je snad s čeho brát.
Podporujte mladými hráči Náchod ,Letohrad a pod je škoda,že tytyo týmy asi sestoupí.Ty jste měli posílit,aby k tomu nedošlo a FC HK měl kam dávat perspektivní fotbalisty na rozehrání!!
Taky jsem Vám napsal,že jen snaha nestačí a musí se to umět.Měl by jste to zkusit jinde!!
Hradec potřebuje stadion na fotbal stávající je zcela nevyhovující,nevytváří domácí prostředí a ani diváci tam nic nevidí!To co chystáte je pro Hradec zbytečně veliké ,ale tady jde spíš o kšeft než o fotbal.Postupná rekonstrukcë starého stadionu na škváře by asi nebyla zcela špatným řešením.Podívejte se na návštěvy v lize a je jasné ,že stadion pro max 7000 diváků by byl zcela dostatečný.Ligu mistrů můžete případně hrát na Slavii nebo Spartě jako s FC Barcelonou za slavné éry FCHK!!!
Přeji hodně zdaru FC HK treneru V Kotálovi a Vám víc objektivity a rozumu !!!
10.6.2009 01:06
robo (neregistrovaný)
Čáslav prodá fotbalovou ligu Slovácku. Za osm milionů.02%595

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme