Jídelna důchodců zůstane i nadále v provozu, stejné budou i ceny jídel

Osud jídelny důchodců v centru Hradce Králové byl v několika posledních měsících nejistý. Radní města v úterý rozhodli o tom, že bude jídelna i nadále v provozu. Vedení města Hradec Králové se přiklonilo k dalšímu pokračování provozu této služby pro starší občany také po dotazníkovém šetření mezi návštěvníky jídelny. Své stanovisko poskytla i sociální a zdravotní komise rady města, která doporučila zachovat stávající formu zařízení včetně výše poplatků strávníků i pro příští rok. 

Město udělalo ve spolupráci s pracovníky jídelny anonymní anketu, na jejíž dotazy odpovídali strávníci v průběhu měsíce září.

Anketní dotazy se týkaly především dostupnosti, prostředí, provozní doby, kvality a ceny jídla a dalších oblastí. „Cenným podkladem pro hledání dalšího řešení zachování provozu jídelny jsou nyní i výstupy dotazníkového šetření, které nám poskytlo názory a podněty ze strany strávníků. Uvidíme, zda se navýší jejich počet i na základě výzvy městské organizace svazu důchodců a zda se tento prostor skutečně stane nejenom místem stravování, ale také místem setkávání a seniorských aktivit,“ uvedla Anna Maclová, náměstkyně primátora s gescí za sociální oblast. Jídelna důchodců by tak v budoucnu mohla mít i jiné využití, než-li jenom jako stravovací zařízení. 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme