Ještě neotevřený domov pro seniory na Moravském Předměstí už eviduje desítky žádostí

Vizualizace
Vizualizace | autor: grandpark.cz

Domov pro seniory GrandPark na Moravském Předměstí se už připravuje na slavnostní otevření. Sto osm z téměř 150 lůžek v domově obsadí ne zcela soběstační senioři trpící různými typy demence či Alzheimerem. Těch je v republice rok od roku víc a jen v Královéhradeckém kraji takovou diagnózou podle statistik lékařů trpí na 10 tisíc lidí. Dalších 38 lůžek pak bude určeno pro „klasický" Domov pro seniory a zbylé tři dostane Odlehčovací pobytová služba.

„Zájem v Hradci Králové a okolí je velký, už teď evidujeme na 40 žádostí," uvedla pro Hradecký deník za GrandPark manažerka pro vnější vztahy Věra Breiová s tím, že plné kapacity by měl objekt dosáhnout zhruba do roka. Měsíčně budou lidé za pobyt platit 18 tisíc korun.

„Výhodou pro obyvatele Hradce Králové a okolí je, že pokud potřebují sehnat péči a ubytování pro seniora se sníženou soběstačností rychle, v GrandParku jim můžeme vyhovět v podstatě okamžitě," říká k tomu ředitel domova Ondřej Votroubek.

Klientům se v moderním čtyřpatrovém komplexu dostane čtyřiadvacetihodinové péče zdravotníků a pečovatelek, chybět nebudou také například služby psychologa nebo duchovního.

Celý komplex je navíc bezbariérový a disponuje multifunkčními prostory, ve kterých bude probíhat například cvičení pro kardiaky, různé zájmové a tvořivé aktivity, pohybový režim, masáže, bazální stimulace, aromaterapie či muzikoterapie.

Dominantou areálu pak bude chráněná zahrada s krytou venkovní terasou navazující na centrální jídelnu. Právě zahrada má navíc plnit nejen funkci relaxační ale i terapeutickou. V provozu by měla být už v létě.

 

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku
22.4.2016 16:28
Jan Fidra (neregistrovaný)
Dotaz
A kde těch 18 tisíc senioři seženou, nebo si myslíte že budou doplácet mladí ? V tom případě to není domov pro potřebné ale bohaté.
26.4.2016 09:38
Michal (neregistrovaný)
můžete si vybrat
Ano, mladí budou muset a není na tom nic špatného. O ně se taky rodiče od mala starali, tak jim to jen vrátí. Ještě v minulém století to prý byla běžná věc. Dnes se to sice tolik nenosí, ale asi bude zase muset. Máte totiž také možnost jít do "státního", na který tak jako tak už teď z výplaty přispíváte a čekat na místo budete 3/4 roku. Nejméně. Sice vám z důchodu musí zůstat nějakých 15% ale můžete za to čekat tzv.solidární péči. Že je i tak náklad na 1 lůžko ve "státním" výrazně vyšší než v takovéhle supermoderním zařízení berte jako holý fakt a české eee...specifikum

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme