Jeden průkaz do knihovny postačí

Hradecká knihovna připravila pro své čtenáře zajímavou novinku. Do všech jejích poboček, včetně hudební knihovny, bude stačit jen jediný průkaz. Výjimkou zůstává zvuková knihovna pro nevidomé. Do současnosti měla knihovna 14 tisíc registrovaných klientů, ale přes 25 tisíc průkazek.

„Každý registrovaný čtenář bude užívat pouze jednu legitimaci, platnou pro všechny půjčovny. Není již potřeba mít průkaz do každé zvlášť,“ potvrdila příjemnou novinku Hradeckému deníku ředitelka Knihovny města Hradce Králové Lenka Václavíková Antošová.
Sjednocení průkazů ale není jedinou změnou, kterou knihovna návštěvníkům nově nabídla. Mezi další patří i nový vzhled studovny a čítárny v Tomkově ulici, které mají od letošního roku více volného prostoru a lépe uspořádané regály. „Práce se obešly bez komplikací. Prostory dostaly nový vzhled a jsou více vzdušné. Přitom jsme zachovali stejný počet studijních míst,“ uvedla ředitelka Václavíková Antošová.
Ve studovně se změnilo uspořádání místností, nový je i nábytek a další mobiliář. Knihovna se tak pomalu připravuje i na možnost přesunutí do nových prostor v budově bývalého vertexu ve Wonkově ulici. Rekonstrukce a ostatní úpravy zvládla knihovna v rámci svého rozpočtu.

Přidejte si nás na Facebook a dozvíte se včas o aktuálním dění v Hradci Králové!



Chcete vědět co se dělo přesně před rokem?

Navštivte naší Kroniku dění v Hradci Králové a dozvíte se nejen co se dělo ve městě a o čem se psalo, ale také teplotní minima a maxima, či jaké se konaly kulturní akce.

Zobrazit zpravodajství před rokem, dvěma, třemi, čtyřmi, pěti lety.





Komentáře ke článku

Přidat komentář ke článku

K tomtuto článku zatím nebyl vložen žádný komentář.
Váš názor nám není lhostejný, podělte se o něj také s ostatními uživateli a napište první komentář.

Vložit nový komentář

(nebude zveřejněn)
(nepovinné)
Mohlo by se hodit
Doporučujeme